24. mai er det nye muligheter til å teste watt og smertegrenser på Bispeveien i Vestfold, en av landets raskeste tempostrekninger. Her har Thor Hushovd satt Norgesrekord på 10km, Reidar Borgersen på 50km og Thrude Natholmen på 30km, blant annet. 

LES OGSÅ: 420 Watt i en time 

Annonse

Retempon er åpen for 3-mannslag, og i fjor vant nettopp Reidar Borgersen, sammen med unggutta Torjus Sleen og Vegard Børsheim.

Trioen slo proffgutta fra Team Fixit med Ken Levi Eikeland, Adrian Gjølberg og Marius Blålid med noen få sekunders margin. Det var første gang Borgersen syklet strekningen som lagtempo, og rittleder Henning Larsen håper opplevelsen ga mersmak.

– Vi blir ikke overrasket hvis Borgersen melder seg på igjen. Han er til daglig ansatt hos på Wang Toppidrett i Tønsberg, der det er flere unge håpefulle med god trøkk i beina, sier Larsen, som rittdeltakere kan få pes fra flere av landets raskeste i år også. 

I dameklassen var det Thrude Natholmen, Tina Andreassen og Thea Thorsen som vant. 

Saken fortsetter under

Reidar Borgersen 2014 - Foto Team Joker
RASK: Strekningen på Bispeveien som brukes i Retempoen er en av landets raskeste, der blant annet Reidar Borgersen satte sin rekord på 50km. Foto: Team Joker

RASK: Strekningen på Bispeveien som brukes i Retempon er en av landets raskeste, der blant annet Reidar Borgersen satte sin rekord på 50km. Foto: Team Joker

I år er blant annet Fredrikstad SK med brødrene Iversby Hvideberg påmeldt, samt flere sterke lag fra Vestfold der det blir hard kamp mellom topplagene fra Sandefjord SK, Tønsberg CK og arrangørklubben Re.

– Og det er god plass til flere lag ennå, sier Larsen.

Rittlederen lover et uhøytidelig ritt med mye heder og ære og ellers kun symbolske premier utover skryterettighetene. 

– I fjor fikk vinnerne ei flaske godt lokalt brygget øl. Det falt i smak for alle, unntatt juniorgutta i fra Horten som alle var under 18 år. De måtte gi drikkevarene videre til sitt støtteapparat, med de ble derimot svært så fornøyde og vi mener at det var helt fortjent, sier Larsen.

Retempon, som arrangeres for åttende gang, har start og mål ved Comfort Revetal. Rittet kjøres på Bispeveien, og distansen er 32km. Første start går klokka 19.00, og lagene startes med to minutters mellomrom. Det er klasser for menn og kvinner senior temposykkel, menn og kvinner senior landeveissykkel, samt menn og kvinner junior. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: