/ Sykler

Sætre ferdig i NCF

Bjørn Sætre går av som generalsekretær i NCF fra nyttår.

Sist oppdatert 22. desember 2016 kl 16.29
Foto: Henrik Alpers
Foto: Henrik Alpers

Bjørn Sætre gir seg som generalsekretær ved nyttår etter uenighet om arbeidsdeling og arbeidsform med NCF sitt styret. Det melder Norges Cykleforbund i en pressemelding torsdag.

Sætre har vært generalsekretær i Norges Cykleforbund siden høsten 2012.

Til TV2 bekrefter sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen at Sætre slutter som resultat av interne uenigheter. På spørsmål fra TV2 om Sætre har fått sparken, vil Tiedemann Hansen ikke si annet enn at beslutningen har blitt til via en dialog, og understreker at forbundet mener Sætre har gjort en god jobb.

– Vi er uenige om arbeidsform og da syns Bjørn at det var naturlig å slutte, sier Tiedemann Hansen til TV2

– Bjørn har hatt stor arbeidskapasitet og vært veldig engasjert med å bedre rammebetingelsene for sykkelsporten. Han har utviklet og løftet organisasjonen på mange områder. Sykkelsporten har hatt en enorm vekst og svært gode sportslige resultater å se tilbake på, men samtidig har det også vært flere store og krevende saker de siste fire årene som har vært utfordrende for sykkelsporten og forbundet, sier Tiedemann Hansen i pressemeldingen fra sykkelforbundet.

Saken fortsetter under

Harald Tiedemann Hansen - NCF 1200x732
UENIG: Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen (bildet) understreker at Bjørn Sætre ikke fikk sparken, men at han går som resultat av en dialog. Foto: NCF

– Som gammel syklist har det vær utrolig spennende å få sjansen til å bidra til utviklingen av sporten. Styret i NCF hadde i 2012 allerede staket ut kursen med et godt strategidokument med ambisiøse mål. Min oppgave har vært å samle riktig kompetanse og ressurser slik at vi klarer å nå disse målene. Jeg er trygg på at den administrasjonen jeg forlater er godt rustet til å utvikle sporten videre, sier Bjørn Sætre i den samme pressemeldingen.

Som generalsekretær har Sætre hatt et spesielt fokus på utvikling av egen organisasjon og omdømme gjennom en åpen og informativ kommunikasjon. Under hans ledelse ble sportsavdelingen omstrukturert og forsterket. Dette har vært en viktig suksessfaktor for de gode resultatene mange av våre landslag har hatt de siste årene.

Forbundet starter nå prosessen med å få på plass en ny generalsekretær. Inntil ny generalsekretær er på plass vil 1. visepresident Hans Petter Gulbrandsen ivareta generalsekretærens plikter.

Bjorn Satre portrett nov 2012 - Foto NCF 800x1000
GÅR AV: Bjørn Sætre er ferdig som generalsekretær i Norges Cykleforbund fra nyttår. Foto: NCF
Publisert 22. desember 2016 kl 16.29
Sist oppdatert 22. desember 2016 kl 16.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen