/ Sykler

NYTT RITT

Sagene IF Sykkel arrangerer nytt landeveisritt ved Tryvann til høsten.

Sist oppdatert 22. mai 2015 kl 08.00
NYSKAPENDE: På vegne av Sagene IF Sykkel inviterer klubbens sportsdirektør Frode Kolvik til et ganske så annerledes landeveisritt. Foto: Per Otto Oppi Christiansen.
NYSKAPENDE: På vegne av Sagene IF Sykkel inviterer klubbens sportsdirektør Frode Kolvik til et ganske så annerledes landeveisritt. Foto: Per Otto Oppi Christiansen.

Sykkelklubben med den røde stjernen på drakten skal den 8. september i år stå ansvarlig for et nytt landeveisritt, som vil føre til et bredt smil hos alle klatreentusiaster. Arbeiderklubben fra Oslo øst har gått sammen med Klatrekonge-organisator Martin P. Hoff, og utviklet et eget rittkonsept med navn Sagene Klatrekonge.

LES OGSÅ: Klubbstipend til Carl Fredrik Hagen

Bakkekonkurransen til ildsjelen Hoff har blitt arrangert siden 2012, og har stadig økt i popularitet. Etter at konkurranseformen først ble testet ut i hovedstaden, ble den etter hvert utvidet til også å gjelde byene Bergen, Trondheim, Stavanger og Kristiansand. Konseptet baserer seg på at syklistene fra de respektive byene måler kreftene sine i tre prestisjefulle, lokale bakker og loggfører tidene sine på treningsapplikasjonen Strava. En automatisk generert liste viser så bestetidene i bakkene, og det deles deretter ut poeng til de raskeste kvinner og menn. Et eget finaleritt for de tre beste bakkesyklistene i dame- og herreklassen avgjorde tidligere hvem som fikk lov til å kalle seg for byens klatrekonge eller -dronning.

Sagene Klatrekonge

Dato: 8. september 2015

Arrangør: Sagene IF Sykkel & klatrekonge.com ved Martin P. Hoff

Løype: Rittet går fra Bogstadvannet innom Sørkedalen og så opp til Tryvann

Deltakelse: Rittkvalifisering gjennom Strava-registrering av tider i Oslo-bakkene Grefsenkollen, Kongsveien og Tryvann

Informasjon: Sagene IF Sykkel // Klatrekonge

- I 2014 var det registrert 6000 syklister på klatrekongens hovedliste, forteller Hoff, som nå føler at arrangementet er modent for å ta et nytt steg.

Da passer det godt at Sagene IF Sykkel fra høsten av tar ansvar for arrangementet i Oslo og samtidig utvider konseptet. Starten for det nye landeveisrittet vil gå fra parkeringsplassen ved Bogstadvannet, der det blir seedet puljestart à fem syklister i forhold til Strava-tidene fra de tre klassiske Oslo-bakkene Grefsenkollen, Kongsveien og Tryvann. Rytterne med de svakeste tidene vil starte først, og med ett minutts avstand til neste gruppe. Etter en svipptur innom Sørkedalen vil det så være duket for klatringen til Tryvann.

LES OGSÅ: Smadret rekorden til Tryvann

Rittleder og sportsdirektør i Sagene, Frode Kolvik, gleder seg allerede.

- Dette er et fullstendig nyskapende sykkelritt. Deltakerne kan kjøre kvalifisering akkurat når det passer dem så lenge de har med GPS. Det er antakeligvis første gang slik teknologi brukes i rittsammenheng i Norge, sier han.

I den korte men beinharde konkurransen vil det i følge Kolvik ikke være mangel på verken laktat eller spenning.

- Vi tror dette blir en annerledes sykkelopplevelse med masse morsom action før den brutale avgjørelsen faller i bakken.

Oslos klatrekonge fra 2014, proffsyklist Carl Fredrik Hagen, har allerede varslet sin deltakelse i finalen og det er heller ikke usannsynlig at flere proffer med bosted i Oslo tar turen så lenge rittkalenderen tillater det. Dog må også proffene kvalifisere seg først ved å klokke inn på gode tider i de tre Oslo-bakkene.

På damesiden vil det bli interessant å se om noen kan hamle opp med fjorårsvinneren og klatredronningen Kristin Falck fra Rye.

Arrangørene i Sagene IF Sykkel er ikke i tvil om at startlisten vil fylles opp meget fort. Så langt i år har det allerede vært over 500 registrerte tider på klatrekonge.com, noe som lover om en tøff konkurranse hele veien opp mot mål ved Tryvann i september.

LES OGSÅ: Lurte seg til klatrekonge

Etter blodslitet vil det så bli fest i målområdet. Det vil blant deltakerne deles ut fete premier, det vil selvfølgelig kåres en klatrekonge og -dronning, og det vil bli servert både mat og drikke til utøverne og publikum. Sagene IF Sykkel vil sette sitt særpreg på arrangementet ved å diske opp med lokale produkter. Slakteren på Torshov, Strøm-Larsen, kommer til å grille pølser, mens Sagenes lokale bryggeri vil servere øl. Da er det kanskje like greit at sykkelsesongen snart er over.

Publisert 22. mai 2015 kl 08.00
Sist oppdatert 22. mai 2015 kl 08.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen