Se stort bildegalleri nederst i saken. Alle foto: Pål Westgaard

Vinneren fra Jotunheimen Rundt, Johan Noraker Nossen fra Follo SK, vant Øyeren Rundt etter et ritt preget av støting og brudd.  

Annonse

– Det gikk over all forventning, men jeg hadde en veldig god dag og var taktisk heldig. Jeg kom avgårde i et tremanns brudd da det gjensto 20-25 kilometer. En falt fra før siste bakken, så da vi var to mann som kom inn i bakken rundt 30 sekunder før feltet. Heldigvis holdt det helt inn, sier Noraker Nossen.

– All ære til Johan Noraker Nossen for å holde unna for hovedfeltet. Det hadde vært kult med en massespurt, og vi hadde ham i siktet, men det holdt akkurat ikke, sier Sindre Bjerkestrand Haugsvær, som blant annet vant det seks dager lange etapperittet U6 i Sverige og tredagersrittet Rojan Rundfahrt i starten av juli.

IK HERO-rytteren ble nummer to, og roser lagkameraten for innsatsen, og tar med seg andreplassen som en nyttig erfaring og god trening.

– IK HERO hadde tre mann med i dag og Ola Jordet virkelig ofret seg for meg. Han kjørte det han hadde for å ta igjen bruddet, bare synd det akkurat ikke holdt. Det er en kjempekul løype og et flott arrangement, sier Haugsvær. 

LES OGSÅ: Haugsvær vant U6 

Kristoffer Ylven Westgaard fra Asker CK kjempet seg til tredjeplassen.

– Det var et ritt som gikk hardere enn Øyeren pleier å være, med mye bruddforsøk og ganske bra kvalitet på feltet, så farten var jevnt høy. Jeg kom meg i et brudd cirka midtveis, men ble kjørt inn 25 kilometer før mål av Ola Jorde og en fra Lillehammer, sier Westgaard.

– Selv om vi samarbeidet bra foran, var det mange sterke som kjørte hardt bak for å tette luka. Da det var samlet igjen gikk det avgårde tre eller fire nye, inkludert vinneren. Feltet jaget bra bak og det ble satt skikkelig fart inn i Lognsdalen, hvor det sprakk opp. Haugsvær og jeg kjempet om andreplassen, og Sindre tok den spurten, sier han.

Mia Foss Birkeland fra CK Victoria Elite var raskest av damene. Hun vant med nesten fire og et halvt minutts margin til Kirsti Kolseth fra IF Frøy.

Topp 3 menn 120km
1. Johan Noraker Nossen, Follo SK, 2:55:18.1
2. Sindre Bjerkestrand Haugsvær, IK HERO, 2:55:32.2
3. Kristoffer Ylven Westgaard, Asker CK, 2:55:34.2

Topp 3 kvinner 120km
1. Mia Foss Birkeland, CK Victoria Elite, 3:18.38.7
2. Kristi Kolseth, IF Frøy, 3:22:59.7
3. Janne Smauget, Fredrikstad SK, 3:27:34.0

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: