Haute Route Maserati arrangeres 3. til 5. august og byr på tre ikoniske dager i Stavanger-regionen. Rytterne får se både Prekestolen, Kjeragbolten og Lysefjorden, og de 20 hårnålsvingene opp Lysheiane - godt kjent fra rulleskirennet Lysebotn Opp under Blink-festivalen som arrangeres helga før Haute Route og fra lokale turritt - skal forseres på dag to.

Haute Route Maserati består av tre etapper: to fellesstarter og en tempo. Første etappe fra Jørpeland til Tau er 158 kilometer og 2700 høydemeter, mens andre etappe på 125 kilometer går fra Lysebotn til Sandnes med 2350 høydemeter. Den avsluttende tempoetappen er på 18 kilometer og 330 høydemeter fra Stavanger til toppen av Ullandhaug.

Annonse

– Du lever som en proff
Caroline Vamnes, ildsjelen bak jenteprosjektet Ladies Edition, deltok på Haute Route Alpes i fjor sommer. Det ga mersmak og nå gleder hun seg til Stavangerutgaven.

– Du lever et liv som proffene, og alle ritt du sykler i etterkant blekner litt. Matstasjoner med lunken lapskaus er ikke like digg som pasta, salat, kjøtt eller fisk og egne tilbud til vegetarianere og de som ikke tåler gluten. Massasje etter hver etappe og bagasjetransport både under rittet og fra etappe til etappe gjør at du føler deg som en proffrytter, sier Vamnes.

Lurer du på hvordan det er å delta i Haute Route? Les mer: Bare må ha det 

Saken fortsetter under

Caroline Vamnes - Haute Route Alpes 2017 - Foto Haute Route 1400x933
IMPONERT: Caroline Vamnes under Haute Route Alpes i fjor sommer. Foto: Haute Route

IMPONERT: Caroline Vamnes under Haute Route Alpes i fjor sommer. Foto: Haute Route

Haute Route utvider
Tredagersrittene i Haute Route ble lansert i fjor med en kortversjon av Haute Route Pyreneene, og viste seg å treffe blink. Tredagersrittene er ment å være en mulighet for ryttere som enten ikke har anledning til å ta seg fri en uke eller trene nok til å sykle de lange utgavene.

Etter gode erfaringer med de første 3-dagers-utgavene av Haute Route i 2017, lanseres det en rekke nye mini-ritt i 2018 i tillegg til Stavanger: San Francisco 20. til 22. april er det første, deretter kommer Asheville i North Carolina 18. til 20. mai, Stelvio i Italia 8. til 10. juni, Alpe d’Huez i Frankrike 13. til 15. juli, Utah 14. til 16. September, og Ventoux i Frankrike 5. til 7. oktober der det mytiske sykkelfjellet bestiges fra alle de tre alternative rutene.

I år videreføres også Haute Route Dolomittene som tre-dagers ritt 21. til 23. september med base i Predazzo i Nord-Italia.

LES OGSÅ: Norsk andreplass i sommerens hardeste ritt 

Det originale Haute Route fra Sveits til Nice arrangeres i år for åttende gang fra 26. til 1. september, og Haute Route Pyreneene går 18. til 24. august, mens Mavic Rockies i Colorado 23. til 29. juni blir det første sju-dagers Haute Route utenfor Europa.

Haute Route-konseptet er basert på ideen om å gi amatører et proff opplevelse med et ritt der logistikk, support og arrangement er på høyden med proffrittene, samt en smak av kulturen i proffsirkuset. 

Caroline Vamnes - Haute Route Alpes 2017 - Foto Privat 1400x933
PROFT: Caroline Vamnes på start av etappe fire i Haute Route Alpes 2017. Foto: Haute Route

PROFT: Caroline Vamnes på start av etappe fire i Haute Route Alpes 2017. Foto: Haute Route