Linda Treseng etterlyser mer offensive målsettinger for de satsende jentelagene, og mener at 40km/t er innen rekkevidde for ambisiøse kvinnesyklister. Det er Østfolddamene enige i, og forklarer at 35km/t er satt som minimum for å innfri målet om å greie Lillehammer-Oslo på under fem timer.

Les også: PUSLETE JENTELAG

Annonse

– Vi har stort sett alle på vårt lag erfaring lik Lindas og har vært med i raske ruller bestående av 99 prosent gutter. Men det er ganske annerledes å kun være jenter som skal gjøre hele jobben selv, sier Smauget, og understreker at 35km/t kun er en pekepinn for å styre treningsarbeidet inn mot Styrkeprøven. 

Hun er initiativtaker og kaptein på det nye Østfoldlaget som har ambisjoner om å kjøre Lillehammer-Oslo på 35km/t i snitt. Damelaget fra Østfold består av amatørryttere med full jobb og hektisk familieliv, men som samtidig som sykler mye, har egne store mål både på landevei, i terrenget og i triatlon.

– Vi har mange sterke navn på papiret og lista ligger høyt. Vårt mål er å kjøre på under 5 timer, og det er minimum 35 km/t i snitt. Alt som går fortere, er bare bra. Vi sykler så fort vi er kabable til. Men vi er ydmyke for suksesskriteriene som skal til. Det handler om god lagarbeid. Da må ego må settes til side, vi må sykle jevnt hele veien. Det er det vi skal jobbe med på fellesøktene, sier Smauget, og trekker fram at hun mener de har gode sjanser til å lykkes.  

– Utspillet fra Linda Treseng er bra i den forstand at vi kanskje endelig får noen konkurrenter som ikke er sammensatte lag med proffryttere fra Hitec osv. Disse håper jeg holder seg til der de hører hjemme: i aktive ritt på et ganske mye høyere nivå enn masters og turritt. Så kan vi fortsette å se opp til dem på samme måte som supermosjonist-gutta ser opp til Edvald, Kristoff og co, sier Smauget, som vil ha flere slike lag.

– Vi ønsker oss andre regionslag som samler husmødre, ivrige mosjonister og supermosjonister for å yte det lille ekstra sammen, sier Smauget, som er overbevist om at hennes ryttere ikke står tilbake for Treseng verken i kapasitet eller erfaring. 

Totalt er det 30 jenter i bruttotroppen, deriblant triatlet Monica Wold som fikk bronse i både NM sprint distanse og NM normal distanse, Marianne Sandaker som er masternorgesmester i maraton, Katrine Valhammer som vant Trysilrittet i 2014, og Henriette Brynthe som vant Hennesrittet og har gjennomført flere ultraløp.

Les også: PÅ GUTTAS PREMISSER

– Vi skal i hvert fall tråkke så syra spruter i låra, og om farten blir 35 km/t, 37 km/ eller 40 km/t får vi se. Vi har ingen begrensinger, kun oss selv og sammensatt lagarbeid.  Det er ikke uten grunn at tittel på innsiden av trøyene våre er "No pain - no gain", sier Smauget.