– Vi er svært fornøyd for at vi har klart å lande alle øvelsene og ønsker å gi en stor takk til arrangørklubbene som har tatt på seg ansvaret med å arrangere NM Landevei 2019, sier sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes.

Tidligere i vinter ble NM landevei junior og senior tildelt Ringerike SK og Glåmdal SK, men NCF manglet arrangør til de tre resterende NM-øvelsene lagtempo, gateritt og U23-fellesstart. Det betyr at fem klubber fra tre regioner (Region Øst, Region Innlandet og Region TeVeBu) arrangerer ritt fordelt på seks dager fra 21. til 30. juni. 

Annonse

SK Rye Sykkel skal arrangere fellesstarten for menn U23. Rittet vil gå ved Ås og rundt Årungen, med start og mål ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås. IF Frøy skal arrangere lagtempo og det jobbes med en løype på Ski. Smaalenene Sykkelklubb skal arrangere NM gateritt, som vil gå i Askim sentrum. 

– Vi er svært glade for at SK Rye Sykkel, IF Frøy og Smaalenene Sykkelklubb tar ansvar slik at vi får på plass hele NM uken for Landevei. Vi har i år 5 ulike klubber som arrangerer i 3 ulike Regioner slik at man må nok ta opp en evaluering av NM Landevei konseptet for fremtiden, sier Cato Karbøl som er arrangementsansvarlig i NCF.

For å få terminlista til å gå opp med internasjonale ritt, måtte NM-programmet imidlertid endres. 

– På grunn av kolliderende ritt i utlandet og logistikk betyr dette at det blir litt omrokkeringer på oppsettet for NM landevei 2019. Som kjent tidligere er fellesstarten for junior flyttet til den siste helgen i NM-perioden. Videre blir også NM gateritt flyttet frem, og arrangeres i år fredag 21. juni på grunn av logistikk og arrangørenes kapasitet, sier Karbøl.

Program NM Landevei 2019
Fredag 21. juni 2019: NM Gateritt, Askim (Smaalenene Sykkelklubb)
Søndag 23. juni 2019: NM Fellesstart U23, Ås (SK Rye Sykkel)
Tirsdag 25. juni 2019: NM Lagtempo, Ski (IF Frøy)
Torsdag 27. juni 2019: NM Tempo, Kongsvinger (Glåmdal SK)
Lørdag 29 juni 2019: NM Fellesstart K/M Junior, Røyse (Ringerike SK)
Søndag 30. juni 2019: NM Fellesstart K/M Senior, Røyse (Ringerike SK)

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.no, terrengsykkel.no, friflyt.no, utemagasinet.no og norsk-klatring.no.