Norges Cykleforbund har tildelt norgesmesterskapet i landevei 2019 til Ringerike SK og Glåmdal SK. Mesterskapet arrangeres fra 27. til 30. juni. 

– Vi er veldig glade for at Ringerike SK og Glåmdal SK tar på seg mesterskapet i år. Det er erfarne arrangører og klubber med lang tradisjon for å arrangere sykkelritt, sier Cato Karbøl, som er arrangementsansvarlig i NCF.

Annonse

Det blir individuell tempo for alle klasser torsdag 27. juni, og denne øvelsen arrangeres i Kongsvinger av Glåmdal SK. 

Fellesstart for kvinner og menn junior arrangeres lørdag 29. juni og fellesstart for kvinner og menn senior går søndag 30. juni. Disse rittene arrangeres av Ringerike SK og går på Røyse, som  er kjent fra ritt som Ringerike Petit Prix og Ringerike Grand Prix. For menn senior vil rittet ha over 3600 høydemeter. 

Lagtempo, gateritt og fellesstart for U23 er foreløpig ikke på plass. 

Det har tatt lenger tid enn forventet og lenger tid enn tidligere å få på plass årets mesterskap, blant annet fordi løypevaktreglene gjør det vanskelig for klubbene å få tak i nok frivillige med nødvendig kvalifikasjoner. 

– At det er vanskeligere enn tidligere å finne noen som er villige til å ta på seg å arrangere mesterskapet, skyldes en kombinasjon av flere faktorer, men vi vet at de nye løypevaktreglene spiller inn. Det gjør det krevende å få de vaktene man trenger til å kunne arrangere sykkelritt på vei i Norge. En konsekvens av dette er at vi da først og fremst fokuserer på å få på plass de øvelsene som gir UCI-poeng, sier Karbøl. 

Nå jobber NCF videre med å finne andre løsninger for å få på plass NM i gateritt, lagtempo og fellesstart for U23. Å legge disse til en av Norgescuprundene er ett alternativ som vurderes, men NCF kan ikke garantere at disse rittene blir gjennomført i år. 

Husk at du som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler fra landevei.noterrengsykkel.nofriflyt.noutemagasinet.no og norsk-klatring.no.