NM-GULL TIL RESELL

Erik Nordsæter Resell vant NM i sykkelkross på første forsøk.

Sist oppdatert: 13. november 2016 kl 20.21
NORGESMESTER: Erik Nordsæter Resell vant norgesmesterskapet i sykkelkross i Skien med knusende margin. Foto: Ola Morken
NORGESMESTER: Erik Nordsæter Resell vant norgesmesterskapet i sykkelkross i Skien med knusende margin. Foto: Ola Morken
Lesetid: 4 minutter

Stort bildegalleri kommer

– Det var veldig gøy og absolutt ikke noe jeg forventet, sier rundbanespesialisten, som vant fem av seks norgescuprunder i debutsesongen i sykkelkross.

– Jeg fikk en bra start, og hang på hjul med Fredrik Haraldseth til utpå andre runde. Da ødela han bakgiret og bakhjulet og jeg fikk en luke. Den ble bare større og større, så mot slutten kunne jeg bare roe ned og safe inn til seier, sier Resell.

Han forteller om glimrende kross-forhold i løypa, med både snø, slaps og gjørme, og litt regn før start.

Men oppkjøringen til mesterskapet var neppe etter treningsteoriboka. Fra kommende sesong har Resell proffkontrakt med det nye norske kontinentallaget Uno-X Hydrogen Development Team, og han kom rett fra oppstartsamling til NM. Så i stedet for fokus på overskudd og formutløsning har uka med det nye landeveislaget har vært preget av mange mil og lite mat.

– Men uka før samlinga kjørte jeg et lite formtoppingsprogram, sier Resell.

Den nybakte norgesmesteren har fått sansen for kross, og selv om treningen nå i hovedsak vil dreie seg om overgangen til landevei, sier han ikke nei takk om Norges Cykleforbund skulle banke på døra med et tilbud om å kjøre verdensmesterskapet i kross i januar.

– Verdensmesterskapet går i Luxembourg og det hadde vært veldig gøy å være med der, men det spørs vel om landslaget har noe opplegg på det, sier Resell.

Les også: RESELL BLE  KONGEN AV VOLDSLØKKA 

Topp 3 menn senior
1. Erik Nordsæter Resell, Lillehammer CK, 1:00:37.2
2. Martin Siggerud, Soon CK, 1:02:43.1
3. Morten Vaeng, Drammen CK/Hardrocx-ABAX racing with Swix, 1:02:55.9

Fullstendige resultater 

Les også: SVEUM FORSVARTE NM-TRØYA 

SØLV TIL SESONG- OG SENIORDEBUTANT
Junioren Martin Siggerud tok sølv i seniorklassen, mens superveteran Morten Vaeng spurtslo Ole Hem og sikret seg NM-bronse.

Siggerud, som i krossammenheng er førsteårssenior, fikk en knalldebut på sesongen.

– Jeg har ikke kjørt noen norgescupritt i kross i år, så jeg startet helt bakerst i feltet. Derfor måtte jeg krige meg frem på førsterunden, men da var allerede de to fremste dratt av gårde, sier 18-åringen fra Soon CK.

Det dannet seg en liten gruppe som kjempet om andreplassen etter at Haraldseth hadde teknisk uhell, og der ble de liggende stort sett resten av løpet helt til det dro seg til igjen mot slutten, sier Siggerud.

Saken fortsetter under

Martin Siggerud - NM CX 2016 - Ola Morken 1400x933
NM-SØLV: Martin Siggerud debuterte både for sesongen og i seniorklassen med NM-sølv. Foto: Ola Morken

NM-SØLV: Martin Siggerud debuterte både for sesongen og i seniorklassen med NM-sølv. Foto: Ola Morken

UFLAKS FOR TITTELFORSVAREREN
Regjerende norgesmester Fredrik Haraldseth fikk trøbbel på andre runde og endte på 13 plass. måtte løpe en halv runde før han fikk byttet sykkel.

– Det ble ikke stang inn i dag. Det var litt kjedelig, for jeg hadde lyst til å være med å plage Erik (Resell) littt i dag, men det fikk jeg ikke sjansen til. Men det var en veldig fortjent seier til Erik, sier Haraldseth.

Skuffelsen etter dagens norgesmesterskap har Haraldseth allerede lagt bak seg. Nå ser han fram mot verdenscupritt i Belgia til helga, og har hørt rykter om mye sand.

 – Jeg hadde trua etter sist helg, men det er bare å omstille seg og komme tilbake til NM med sterkere bein neste år. Nå reiser Ola Jorde og jeg til Belgia til uka, og skal kjøre en av de legendariske løypene med mest sand, og det er ukjent territorium for meg, sier Haraldseth.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Publisert 13. november 2016 kl 20.21
Sist oppdatert 13. november 2016 kl 20.21
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen