FORSVARTE NM-TRØYA

Elisabeth Sveum vant norgesmesterskapet i sykkelkross for andre år på rad.

Sist oppdatert: 13. november 2016 kl 13.33
NORGESMESTER: Elisabeth Sveum vant norgesmesterskapet i sykkelkross i Skien søndag, og beholder mesterskapstrøya en sesong til. Foto: Bengt Ove Sannes
NORGESMESTER: Elisabeth Sveum vant norgesmesterskapet i sykkelkross i Skien søndag, og beholder mesterskapstrøya en sesong til. Foto: Bengt Ove Sannes
Lesetid: 2 minutter

Sveum fikk luke fra start og tok NM-gullet i Skien med solid margin i relativt krevende forhold med både snø og is i løypa.

– Jeg rykket rett fra start og ble litt overrasket over å få luke så tidlig. Men jeg visste også at det bare er en liten feil som skal til før de andre er på bakhjulet igjen, sier Sveum.

Men tittelforsvareren fikk beholde luka og kunne dermed konsentrere seg om å kjøre best mulig.

– Jeg kjørte mitt eget løp og hadde fokus på å kjøre teknisk godt og hele tiden jage fart, sier hun, og legger til at hun trivdes godt i løypa.

– Jeg digget løypa, og koste meg skikkelig selv om jeg hadde syra oppunder øra. Det var en herlig følelse å krysse målstreken som norgesmester, og jeg gleder meg til å fortsette å bære trøya et år til, sier rundbanespesialisten fra SK Rye.

Sveum debuterte i kross-sammenheng i fjor høst, og ser grenen som en mulighet til å opprettholde en del hardtrening utover høsten. Men med NM-gullet i kross er sesongen 2016 definitivt over. 

– Dette var punktum for i år. Nå setter jeg fokuset mot en ny sesong på terrengsykkelen. Jeg tar med meg mye gode erfaringer fra kross-sesongen inn i vintertreningen, og ser allerede fram til neste høst, sier Sveum, som også tok NM-gull i rundbane tidligere i år.

Topp 3 kvinner senior
1. Elisabeth Sveum, SK Rye, 36:54.9
2. Ann Iren Bjørnarå, Bærum og Omegn CK, 37:56.8
3. Susanne Andersen, Stavanger SK, 38:33.1

Fullstendige resultater alle klasser 

Saken oppdateres

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 13. november 2016 kl 13.33
Sist oppdatert 13. november 2016 kl 13.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen