SMADRET DAMEREKORDEN

Ladies Edition slo damerekorden på Lillehammer-Oslo med over 22 minutter.

Sist oppdatert: 17. juni 2017 kl 13.48
REKORDLAG: Ladies Edition Race Team slo gjeldende damerekord med 22 minutter. Foto: Helge Langen
REKORDLAG: Ladies Edition Race Team slo gjeldende damerekord med 22 minutter. Foto: Helge Langen
Lesetid: 3 minutter

Ladies Edition Race Team var inne med sine på 4:46:49 med 10 av de 19 ryttere som stilte til start. Gjeldende rekord var 5:09 og ble satt av Eiker XX i fjor. Ladies Edition Race Team slo også rivalen Team GirlPower med nesten 20 minutter.

LES OGSÅ: Dameduellen 

– Vi er dødsslitne. Alle har vært minst en tur nede på halen. Men vi nådde målet vårt, vi hadde gode forhold, og vi hadde utrolig godt samarbeid. Alle tok seg av hverandre underveis. Vi delte på flasker, vi delte på geler og barer og passer på hverandre. Det var en ekstremt god følelse å komme i mål, sier Caroline Vamnes, som er initiativtaker til Ladies Edition og kaptein på Ladies Edition Race Team.

OVER ALL FORVENTNING
Ladies Edition syklet i gjennomsnitt 39.71km/t på de 191 kilometerne fra Lillehammer, til tross for en velt 15-20 kilometer før mål.

Det er 0.7km/t over kapteinens egen drøm. – Jeg håper vi kan holde 39km/t i snitt, men jeg vil ikke formidle det før vi ser hvordan dagen og forholdene blir, sa Vamnes uka før Styrkeprøven.

– Vi syklet for det meste ekstremt godt, og vi syklet fort. Velten skjedde fordi vi hadde veldig høy fart rundt en skarp sving i en rundkjøring og en del av rytterne hadde kjørt seg i fillebiter, forklarer Vamnes.

Dameduellen Lillehammer-Oslo
1. Ladies Edition Race Team, 4:47
2. Team GirlPower, 5:07:02

Fullstendige resultater alle klasser og distanser 

SLIK GIKK DET I HERREKLASSEN: – Det var helt sykt! 

STOLTE AV ANDREPLASSEN
Team GirlPower klokket inn på 5:07:02 med sju ryttere, og var med det også raskere enn gjeldende rekord. Det er kaptein Monica Storhaug godt fornøyd med.

– Vi kjørte akkurat det vi var gode for. Vi kom i mål med sju samlet og en lang, lang hale, sier Storhaug.

For henne var det en seier i seg sjøl å stille lag.

– At vi faktisk skulle greie å stille et lag var ikke gitt for ei uke sida, og vi håndhilste på nye ryttere på hotellet i går kveld, forteller Storhaug, og forteller at ulike forutsetninger i troppen var en av lagets største utfordringer.

– Ikke alle har trent like mye i forkant,  og noen hadde nok kjempelyst til å sykle veldig fort, sier hun.

Av de 16 rytterne som tråkket fra start, mistet GirlPower tre nesten med det samme, og syklet dermed nesten hele rittet med 13 på laget.

– For meg er det største høydepunktet at vi kom til mål med et fullt lag, og at vi som lag har bidratt til at noen av de som kanskje ikke hadde trodd de skulle klare å henge med kom til mål. De krysset målstreken med en tåre i øyekroken, og da blir det emosjonelt for oss alle, sier veteranen.

– Og hun som skadet seg på samling i våres og ikke kunne sykle i dag, hun stilte opp med en overraskelsesstasjon på Minnesund med cola og saft og Snickers og godteri og alt man kan ønske seg. Det var definitivt et høydepunkt.

Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Publisert 17. juni 2017 kl 13.48
Sist oppdatert 17. juni 2017 kl 13.48
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen