Sandnes SK klokket inn på 4:03:05, mens Mivai Express Team var i mål på 4:03:18.

– Det er helt sykt jevnt, men det er akkurat nok. På to ritt og til sammen over 400 kilometer har vi slått Mivai med 17 sekunder. Det var fire sekunder på Color Line Tour, og 13 sekunder i dag, sier Per Arvid Gimre, som er en av kapteinene i Sandnes Ekspressen.

Annonse

Han roser laget for innsatsen, og er imponert over offerviljen.

– Vi fikk høre at vi hadde seks sekunder på Mivai på Olavsgaard, og da var vi bestemt på at vi ikke skulle gjøre samme tabben som på Hovden og roe ned for mye. Så vi kjørte full pupp helt til mål, og økte bitelitt på slutten. Vi tok igjen Aurora etter Olavsgaard, og kjørte det remmer og tøy holdt. Det var så vidt vi greide å holde laget samlet til mål, men det gikk, sier Gimre.

Der ventet sjampis og avkjørte ryttere.

– Jeg er stolt av at vi greide å ikke få panikk da vi var et halvt minutt bak de andre lagene de første milene. Vi åpnet nok litt for rolig, eller kanskje var det litt for tidlig på morgenen, og jeg tenkte nok at javel, er det en sånn dag i dag, sier Gimre.

På Minnesund ledet Mivai Express Team med 13 sekunder på Sandnes med Aurora Borealis på tredjeplass, 23 sekunder bak Mivai. På Eidsvoll hadde Sandnes gått forbi Mivai, og Kjekkas passert Aurora.

Topp 3 lagkonkurransen Lillehammer-Oslo
1. Sandnes Expressen, 4:03:05
2. Mivai Express Team, 4:03:18
3. Kjekkas IF, 4:07:13
--
4. Aurora Borealis/Sykkelridderne, 4:08:16

KJEKKAS PÅ PALLEN
– Det var veldig jevnt veldig lenge, og vi tar med oss at vi er mye nærmere både Sandnes og Mivai enn vi var på Color Line Tour. Vi gratulerer Sandnes med seieren. De er verdige vinnere, og det er moro at de får det til igjen, sier Aleksander Stijelja, som er kaptein i Kjekkas IF.

For egen del er han godt fornøyd med lagets innsats.

– Vi er fornøyde med dette. Alle gjør en fantastisk innsats og går i kjelleren for laget. Vi mister ikke folk før i Frognerbakken, men vi hadde ikke mer å gi enn dette i dag, sier han.

FALT AV PALLEN
– Vi gratulerer Sandnes og sørlendingene med de gjeveste medaljene. Vi østlendingene kjempet etter hvert om den siste pallplassen, og Kjekkas slår oss med ett minutt og tre sekunder, sier Jan Olav Beitmyren i Aurora Borealis/Sykkelridderne.

Han er en av lagets ringrever, men måtte selv se rittet fra sidelinja i år etter at han brakk kragebeinet på lagets siste fellestrening før Styrkeprøven.

Aurora Borealis ledet ved passering på Gjøvik, men fikk en stygg velt ved Feiring. Det kostet dem to sterke menn i rulla og en del tid, legger Beitmyren til. 

Saken oppdateres. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: