Sterke ryttere til Rojan Rundfahrt

Etapperittet på Hadeland er ett av svært få i Norge der både proffer og amatører kan kjempe mot hverandre, og det frister.

Sist oppdatert 27. juni 2018 kl 16.34
TITTELFORSVARER: Sindre Haugsvær debuterte til sammenlagtseier i Rojan Rundfahrt 2017, og er favoritt til sammenlagtseieren i årets utgave. Foto: Arrangøren
TITTELFORSVARER: Sindre Haugsvær debuterte til sammenlagtseier i Rojan Rundfahrt 2017, og er favoritt til sammenlagtseieren i årets utgave. Foto: Arrangøren

Også til årets utgave av Rojan Rundfahrt er det et sterkt felt som stiller til start i morgen. 

Line Gulliksen er tilbake for å forsvare fjorårsseieren, og har fått med seg kollegaene Thea Thorsen og Ingrid Moe fra profflaget Hitec Birk Sport racing. 

Kirsti Ruud, som hadde ledertrøya i to av tre dager i fjor, er også på plass igjen. I fjor syklet hun sammen med Gulliksen i BOC elite; i år sykler hun for IF Frøy og satser på å få med seg et par klubbvenninner til prosjektet. Hun forventer imidlertid at det blir tøft å slå proffjentene med nybakt norgesmester Gulliksen i spissen. 

LES OGSÅ: Gulliksen tok tempo-gullet 

I herreklassen er 2106-vinneren Vidar Mehl en av årets favoritter til å utfordre tittelforsvarer Sindre Bjerkestrand Haugsvær. Videre anses talentet fra Ringerike SK Sondre Midtsveen, og Bygdø ILs Jon Breivold som aktuelle til sammenlagtseieren. 

I tillegg til sammenlagtseieren, tok Haugsvær også poengtrøya i fjor. Jo Nordskar og Torstein Træen delte klatretrøya mens Matthias Sundqvist vant ungdomstrøya og Oddvar Kaarbø tok veterantrøya. 

LES OGSÅ: Haugsvær og Gulliksen vant Rojan Rundfahrt 

Saken fortsetter under

Line Gulliksen - RR 2017 etappe 3 - Arrangøren 1400x933
TITTELFORSVARER: Nybakt temponorgesmester Line Gulliksen vant Rojan Rundfahrt 2017, og er favoritt til sammenlagtseieren i årets utgave. Foto: Arrangøren

TITTELFORSVARER: Nybakt temponorgesmester Line Gulliksen vant Rojan Rundfahrt 2017, og er favoritt til sammenlagtseieren i årets utgave. Foto: Arrangøren

Flere om beinet
I kampen om de andre trøyene ser Øyvind Nordengen i Rojan Rundfahrt flere kandidater. 

– Ungdomstrøya kan bli et bikkjeslagsmål mellom Simen Riste Topp og Henrik Fjellheim. Sistnevnte må nok også finne seg i å være blant de store  favorittene i den nye trøyekonkurransen "Beste Hadelending". Kanskje kan også lokale legender som Anders Snellingen og Sondre Prestkvern bidra til konkurranse om den trøya, sier Nordengen.

– Klatretrøya bør være skreddersydd for Arjan Boldingh eller Jakob Hanserud, mens det lukter spurttrøye av wattkanoner som Knut Sande og Aasmund Groven, også kjent som "oksen fra Kaldbakken". Og veterantrøya ligger for Kjetil Juul Pedersens føtter atter en gang. 

Saken fortsetter under

vidar mehl - Foto Kirsti ruud 1400x933
UTFORDRER: Vidar Mehl vant Rojan Rundfahrt 2016 og er en av fiere sterke utfordrere i årets utgave. Foto: Kirsti Ruud

UTFORDRER: Vidar Mehl vant Rojan Rundfahrt 2016 og er en av fiere sterke utfordrere i årets utgave. Foto: Kirsti Ruud

Tre krevende dager
Hadelandsklassikeren Rojan Rundfahrt åpner torsdag ettermiddag med 3.7 kilometer lang prolog og påfølgende sprint å 1.2 kilometer for de 20 raskeste i prologen. Fredag blir det fellesstart på 66 kilometer, og lørdag avsluttes etapperittet med 46 kilometer fellesstart og målgang på toppen av den beryktede Lynnebakka. 

Nordengen er akkurat ferdig med å kurse de 25 løypevaktene til rittet, og er glad for å ha alt det formelle på stell. 

– Vi har arrangert stasjonærvaktkurs denne uka, og vi er superheldige med at mange nok vakter ønsker å stille opp både på omfattende kursing og som vakt under rittet. Vi forstår at det kan være utfordrende for andre sykkelritt og vi er ydmykt takknemlige for at vaktene stiller opp år etter år, også når det stilles ytterligere krav til dem. 

Publisert 27. juni 2018 kl 16.34
Sist oppdatert 27. juni 2018 kl 16.34
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen