Gulliksen og Haugsvær raskest i prologen

Dobbeltseier til Hitec og Hero på første dag av Rojan Rundfahrt.

Sist oppdatert 29. juni 2018 kl 10.06
LEDER: Sindre Bjerkestrand Haugsvær leder Rojan Rundfahrt etter første etappe torsdag kveld. Foto: Kirsti Ruud
LEDER: Sindre Bjerkestrand Haugsvær leder Rojan Rundfahrt etter første etappe torsdag kveld. Foto: Kirsti Ruud

Begge fjorårsvinnerne fortsetter etapperittet i ledertrøya. Line Marie Gulliksen vant prolog-sprinten foran Hitec-kollega Ingrid Moe, mens Sindre Bjerkestrand Haugsvær var raskest av herrene. 

– Første etappe gikk jo fint, og vi tar med oss at vi har den rosa ledertrøya med videre, men tror også det kunne gått bedre om jeg hadde disponert løpet bedre, sier Gulliksen etter prologoetappen torsdag kveld. 

Topp 3 kvinner
1. Line Marie Gulliksen, Hitec Birk Sport/BOC, 5:37.2
2. Ingrid Moe, Hitec Birk Sport/Bergen CK, 5:58.0
3. Mari Bergendahl, CK Victoria, 6:02.9

Nathalie Midtsveen vant damesprinten. 

Gulliksen har syklet Rojan Rundfahrt i en årrekke, og for henne er det tre dager lange etapperittet på Hadeland ett av årets høydepunkter. Nå gleder den ferske tempo-norgesmesteren seg til den 66 kilometer lange fellesstarten i kveld, blant annet fordi både menn og kvinner stiller på samme startstrek i Rojan Rundfahrt. 

– Etappe 2 blir nok som den pleier: knallhard med mye støting og hardkjør. Vi satser på å være med der det skjer, og prøve å skape luker og gode marginer foran lørdagens kongeetappe. I et ritt som dette der vi starter sammen med gutta er det alltid viktig å skaffe seg en oversikt over konkurrentene til en hver tid. Vi må prøve å benytte oss av de sterke gutta og klamre oss fast på hjul, sier hun.

LES OGSÅ: Gulliksen tok tempogullet 

Saken fortsetter under

Ingrid Moe - Line Marie Gulliksen - Mari Bergendahl Rojan Rundfahrt 2018 - Kirsti Ruud
SEIER: Line Marie Gulliksen vant første etappe i Rojan Rundfahrt 2018, foran Ingrid Moe på andreplass og Mari Bergendahl på tredje. Foto: Kirsti Ruud

SEIER: Nathalie Midtsveen vant sprinten på første etappe i Rojan Rundfahrt 2018, foran Ingrid Moe på andreplass og Mari Bergendahl på tredje.Line Marie Gulliksen tok den gule trøya  Foto: Kirsti Ruud

Dobbelt Hero i herreklassen
Sindre Bjerkestrand Haugsvær fra IK Hero, som i år også sykler for det svenske laget Ryska Posten, er glad for å ha skaffet seg en god start på rittet med seier i prologen torsdag kveld. Etappen startet med en 3.5 kilometer langt prolog, etterfulgt av en sprint på 1.5 kilometer. 

– Jeg vant prologen og kjørte opptrekk for lagkompis Aasmund (Groven Lindtveit) i sprinten, og den vant han, sier Haugsvær. 

Dermed sykler Haugsvær og Lindtveit nå i henholdsvis gul og grønn trøye i kveld, men regner med å bli utsatt for feltets udelte oppmerksomhet fra start til mål. 

– Det blir nok flere angrep på fellesstarten i kveld, så vi må følge godt med. Vi gleder oss, sier Haugsvær.

Topp 3 menn
1. Sindre Bjerkestrand Haugsvær, IK Hero, 5:01.5
2. Aasmund Groven Lindtveit, IK Hero, 5:05.6
3. Sondre Prestkvern, Hadeland CK, 5:14.4 

Fullstendige resultater 

LES OGSÅ: Sterke ryttere til Rojan Rundfahrt 

Også for Haugsvær er Rojan Rundfahrt ett av terminlistas perler. 

– Det er deilig å være i gang med ett av årets virkelige kule ritt. Rojan Rundfahrt er en god blanding av herlig dugnadsånd og skikkelig proffe arrangører som år etter år setter opp et sykkelritt de fleste vil tilbake til. 

Publisert 29. juni 2018 kl 10.06
Sist oppdatert 29. juni 2018 kl 10.06
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen