Med seier på både prologen og sprinten tar de to med seg 25 bonuspoeng fra første dag av Rojan Rundfahrt, og stiller til start på fellesstarten fredag kveld med henholdsvis gul og rosa ledertrøye. Første dag av etapperittet på Hadeland åpnet med prolog på 3.7km og påfølgende sprint på 1.4km for de 20 beste herrene og de fem beste damene.

– Jeg kjørte greit i prologen og vant med fem sekunder. Men jeg er ikke noen utpreget spurter, så taktikken for heatene var å støte tidlig og mye, slik at jeg ikke hadde noen på hjul etter motbakken. Det gikk bare delvis, så det ble en spurt likevel, men den vant jeg heldigvis, sier Haugsvær.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring 

Med 5 sekunders seiersmargin og 25 bonussekunder leder Haugsvær med halvminuttet sammenlagt etter første dag. Haugsvær, som sykler Rojan Rundfahrt for første gang, tok også sprinttrøya, men den er det Jakob Hanserud som vil sykle i på fellesstarten.

– Det var kjempekult og et veldig bra og profesjonelt arrangement, sier Haugsvær, som gleder seg til de to neste etappene.

– Det blir tøft og hardt og jeg har hørt det er mange bakker. Det blir vanskelig å slå Torstein Træen. Men jeg håper jeg kan være med å kontrollere feltet i morgen, og kanskje komme meg i brudd. Og da bør helst ikke Torstein sitte i det bruddet om vi skal ha noen sjanse, sier Haugsvær.

LES OGSÅ: Tour-oppkjøringen 

Topp 3 menn
1. Sindre Haugsvær, IK Hero
2. Jacob Hanserud, Bygdøy IL
3. Sondre Prestkvern, Team Rojan Rundfahrt

Topp 3 kvinner
1. Kirsti Ruud, Bærun og Omegn CK
2. Line Gulliksen, Bærum og Omegn CK
3. Kristin Falck, SK Rye

I morgen fortsetter Rojan Rundfahrt med 66km fellesstart og på lørdag avsluttes rittet med 46km fellesstart. I fjor var det Line Gulliksen og Torstein Træen som vant Rojan Rundfahrt.

LES OGSÅ: Gulliksen og Træen vant Rojan Rundfahrt 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

Kirsti Ruud - Kristin Falck - RR 2017 1400x933
SEIER: Kirsti Ruud vant prologen og sprinten og sykler fredagens fellesstart i den rosa ledertrøya. Kristin Falck (til høyre) ble nummer tre. Foto: Rojan Rundfahrt

SEIER: Kirsti Ruud vant prologen og sprinten og sykler fredagens fellesstart i den rosa ledertrøya. Kristin Falck (til høyre) ble nummer tre. Foto: Rojan Rundfahrt