Line Marie Gulliksen fra Bærum og Omegn CK vant temporittet under NM i Sandefjord. For 28-åringen, som sykler sin første sesong med profflaget Hitec, kom gullet etter et godt planlagt og disponert ritt. Etter gjennomsykling for en uke siden, visste hun at det var en tung løype. 

– Det er en jobbeløype uten noen steder å hvile, og med motvind på de siste ti kilometerne der det også går slakt oppover ble det ekstra tungt. Men jeg klarte å disponere kreftene og løpet nærmest perfekt i dag. Jeg er i god form om dagen, og var innstilt på at jeg kunne være med å kjempe om seieren og pallen, men du er avhengig av å ha dagen, sier Gulliksen. 

Annonse

Lenge å vente i mål
Gulliksen startet tidlig av de antatt beste i rittet, og selv om hun følte hun hadde levert et godt løp, var det mange sterke kandidater som startet etter henne. Blant annet så det en stund ut til at lagkollega Thea Thorsen kunne ta gullet fra Gulliksen. 

– Thea lå veldig bra an veldig lenge, og det er gøy å se at hun er tilbake etter å ha vært skadet så lenge. Det var mye nerver i målområdet. Men da vi fikk mellomtiden på 20 kilometer hadde hun tapt ganske mye, skjønte jeg at hun hadde stivnet, og da er det veldig tungt å ta seg inn igjen, sier Gulliksen. 

Trøya betyr mye  
– NM-gullet betyr mye. Det er en bekreftelse på at den jobben jeg har lagt ned gir resultater, og at jeg har tatt steget videre. Og det igjen har mye å si for motivasjonen, sier Gulliksen. 

Dagens tempo var hennes første ritt i mesterskapet, og karrierens første NM-seier. Nå gleder hun seg til både gaterittet og fellesstarten. 

Edvald Boasson Hagen vant herrenes tempo, hans tiende NM-gull på tempo. Han slo Andreas Leknessund med sju sekunder, mens Kristoffer Skjerping sikret seg bronsemedaljen. 

Saken fortsetter under

Andreas Leknessund - edvald Boasson Hagen - Kristoffer Skjerping NM tempo 2018 - NCF 1200x800
SENIOR: Edvald Boasson Hagen vant NM-tempoen foran Andreas Leknessund (til venstre) og Kristoffer Skjerping. Foto: NCF

SENIOR: Edvald Boasson Hagen vant NM-tempoen foran Andreas Leknessund (til venstre) og Kristoffer Skjerping. Foto: NCF

Topp 3 kvinner senior
1. Line Marie Gulliksen, Hitec Products Birk Sport/BOC, 47:06.4
2. Thea Thorsen, Hitec Products Birk Sport/ Ringerike SK, 47:37.3
3. Vita Heine, Hitec Products Birk Sport/ Bergen CK, 48:00.8

Topp 3 kvinner junior
1. Silje Mathisen/ Halden CK, 27:07.9
2. Martine Gjøs, Horten og Omegn CK, 27:42.0
3. Amalie Lutro, Stavanger SK, 27:46.7

Topp 3 menn senior
1. Edvald Boasson Hagen, Dimension Data/ Lillehammer CK, 50:28.6
2. Andreas Leknessund, Uno-X Hydrogen Development Team/ Ringerike SK, 50:35.7
3. Kristoffer Skjerping, Joker Icopal/ Sotra CK, 51:37.0

Topp 3 menn junior
1. Søren Wærenskjold, Ringerike SK,  42:06.2
2. Daniel Årnes, Kristiansands CK, 44:17
3. Ådne Holter, Lillehammer CK, 44:18.0

K jr ITT NM 2018 - Bjørn Asvard Olsen 1000x
JUNIORTALENT: Førsteårsjunior Silje Mathisen tok sin andre individuelle NM-seier under årets mesterskap. Martine Gjøs ble nummer to og Amalie Lutro nummer tre. Foto: Bjørn A. Olsen

JUNIORTALENT: Førsteårsjunior Silje Mathisen tok sin andre individuelle NM-seier under årets mesterskap. Martine Gjøs ble nummer to og Amalie Lutro nummer tre. Foto: Bjørn A. Olsen