Minst fire syklister ble angrepet av en okse som trolig hadde slitt seg, under et gravelritt i California sist helg.

Rock Cobbler Gravel Race i Bakersfield er et av mange nye ritt som går på grusveier og kjerrestier i USA, der gravel-ritt har blitt en enorm trend.

Annonse

I følge avisen Cowboy State Daily, og senere også cyclingnews.com, ble fire syklister regelrett stanget ned av oksen. To av hendelsene ble fanget på film.

– Jeg har vondt overalt, aller mest i nakken etter at jeg ble stanget for andre gang. Listen over steder hvor jeg ikke har vondt er bare venstrearmen og hodet, sier Tony Inderbitzin, mannen som blir stanget ned i videoen nedenfor.

Arrangøren av rittet bekrefter at det var flere hendelser der deltagere ble angrepet av oksen, men at alle sammen er ved god helse. Angivelig er det kun en av dem som brøt, mens de øvrige fullførte rittet.

Det enorme åslandskapet i California er ikke åpent for andre enn grunneiere i mangel på en allemanssrett på linje med den norske, og derfor tillater staten at beitedyr, både kyr og okser, kan gå fritt i området.

Grunneiere eller eier av kveget blir sjelden holdt ansvarlig for ulykker mellom dyr og mennesker.

Arrangøren av rittet, Sam Ames, tok hendelsene med stor ro, og var ikke freidigere enn at han kommenterte hendelsene på typisk amerikansk vis: «You mess with the bull, you get the horns. Literally».