/ Master

VM-VETERANEN

Jone Ellingsen skal ut på både tempo og fellesstart i Masters-VM denne uka, og veteranen vet hva som venter. Dette har han gjort før.

Sist oppdatert: 2. september 2015 kl 09.42
Jone Ellingsen ble verdensmester i tempo under Masters-VM i Belgia i 2011. Denne uka er han tilbake i VM, som går i Danmark. Foto: Privat
Jone Ellingsen ble verdensmester i tempo under Masters-VM i Belgia i 2011. Denne uka er han tilbake i VM, som går i Danmark. Foto: Privat
Lesetid: 4 minutter

MASTERS-VM 2015

 • Sted: Ålborg, Danmark

 • Dato: 2.-6.september

 • Program
  2.sept: Registrering 
  3.sept: Individuell tempo (19.3km)
  4.sept: Landslagsstafetter (40km)
  6.sept: Fellesstart (164.8km/115km)

 • Distanser fellesstart
  Menn 19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59: 164.8km
  Menn 60-64, 65-69, 70+: 115km
  Kvinner 19-34, 35-39, 40-44, 45-49: 164.8km
  Kvinner 50-54, 55-59, 60-64, 65+: 115km

Hjemmeside Masters-VM

Dette er tredje artikkel i en serie om Masters-VM 2015. Følg med videre.

Les også del 1: VERDENSMESTER’N
del 2: KLUBBPROSJEKTET  
og del 3: VM-DEBUTANTEN   

– Den siste uken er alltid spent, men forberedelser har gått bra. Nå gjelder det å holde fokus på enkle arbeidsoppgaver underveis, sier Ellingsen, som kjører Masters-VM for fjerde gang.

– Nå i 2015 er det enkel logistikk å komme seg til Ålborg, og derfor er det kjekt å delta her, sier Ellingsen, som gjerne vil tilbake på pallen i mesterskapet.

Oppkjøringsprogrammet er gjennomført etter planen og overskuddet er pleiet.

– Jeg har god tro på at om vi går ut maks på en god dag, kan det bli veldig bra, sier Ellingsen.

Men i år stiller Ellingsen med et ekstra kort i ermet: Et godt knippe sterke norske ryttere og Team Kjekkas, laget som vant Lillehammer-Oslo i juni, og har hevdet seg på det meste de har deltatt i. Akkurat som Ellingsen.

– Det laget Norge stiller i år er det sterkeste vi har hatt på mange år, sier han.

Saken fortsetter under

Jone Ellingsen Styrbjørn 2013 - Foto Ørjan Lauritzen 1400x
Jone Ellingsen var blant annet kaptein på Styrbjørn-laget som slo Team YT og gutta i Kjekkas på Lillehammer-Oslo i 2013. Foto: Ørjan Lauritzen

KLEKKET EN PLAN
Et sterkt norsk lag kommer godt med. Ellingsen venter seg rikelig med motstand, spesielt fra det danske vertskapet.

– Jeg holder danskene som favoritter her. De er tøffe, de har tøffe treningsforhold, de har en sterk sykkeltradisjon og vilje til å ofre seg, sier Ellingsen.

– Danskene presterer bra og herjer med de andre nasjonene, så får vi håpe vi kan gi danskene kamp på deres hjemmebane, sier Ellingsen.

Derfor har han pønsket ut en slagplan med et knippe kjøresterke kompiser fra Østlandet. De har kjørt ritt sammen før og kjenner hverandres styrker, og har etter hvert hatt en del med hverandre å gjøre, både med og uten startnummer. Det skal de utnytte for alt det er verdt, og Ellingsen gleder seg til å se om det holder stikk.

– Fellesstarten på søndag blir spennende for alle oss nordmenn. Den går over drøyt 160 km. Da får jeg gleden av å kjøre på lag med mine venner fra Østlandet og Team Kjekkas, sier han.

– Per Christian Eidevik er kanskje det sterkeste kortet vi har i en spurt, og vi har Aleksander Stijelja som alltid er villig til å gå i kjelleren. Vi har ekstremt kjøresterke folk i Thomas Bordersen fra Rye og Roy Magne Storholm fra Lillehammer. Og vi har et par sterke bergensere i gruppa. Svein Ivar Reiso elsker brudd og er en maskin uten sidestykke, sier Ellingsen, som verdsetter vennskapene han har bygget gjennom syklingen.

– Kjekkasene kjørte vi sammen med i Kristiansand-Hovden 2014, året etter at vi slo dem på Lillehammer-Oslo. I tillegg kjentes vi litt fra tidligere. Etter litt kriging kom et godt vennskap, sier Ellingsen.

Les også: SYKLISTEN VAR UTE ETTER ØL 

Saken fortsetter under

Jone Ellingsen - Krister Hagen og Markus Hoelgaard - NM 2014 - foto privat 1400x924
Jone Ellingsen (til venstre) tok sølv på lagtempo i NM senior i 2014, her med resten av laget - Krister Hagen og Markus Hoelgaard), og bronse på samme øvelse i år. Foto: Privat

Jone Ellingsen (til venstre) tok sølv på lagtempo i NM senior i 2014, her med resten av laget - Krister Hagen og Markus Hoelgaard), og bronse på samme øvelse i år. Foto: Privat

MERITTERT OG DEKORERT
Ellingsen er ingen fersking i masters-VM. Dette er hans fjerde mesterskap, og han har tatt medaljer av alle slag.

Under VM i Belgia i 2011 ble Ellingsen verdensmester i tempo.

Fra VM i Sør-Afrika i 2012 hentet han med seg sølv på fellesstarten og bronse på temporittet.

Fra VM i Italia i 2013 ble det ingen VM-medaljer, men Ellingsen var i finalen på Mont Bondone.

VM i Slovenia i 2014 gikk Ellingsen glipp av. Da kjørte han utelukkende aktive ritt i seniorklassen, men medalje til samlingen ble det likevel. Ellingsen og Sandnes SK tok sølv på lagtempo i senior-NM. I år tok han for øvrig bronse på lagtempo i senior-NM.

Men Masters-VM fristet til gjentakelse, og med mesterskap i Danmark, er det lite stress med opplegg og reise, sier Ellingsen.

I morgen braker det løs med tempo. På søndag går fellesstarten.

VM 2012 Sør Afrika - Jamea Mattis USA - Igor Kopze SLO - Jone Ellingsen
Fra VM i Sør-Afrika tok Jone Ellingsen både bronse på tempo og sølv på fellesstart. Her med James Mattes (USA) og Igor Kopze (SLO). Foto: Privat

Fra VM i Sør-Afrika tok Jone Ellingsen både bronse på tempo og sølv på fellesstart. Her med James Mattes (USA) og Igor Kopze (SLO). Foto: Privat

Publisert 2. september 2015 kl 09.42
Sist oppdatert 2. september 2015 kl 09.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen