Norgesmesterskapet for mastersyklister, altså NM i aldersbestemte klasser fra 30 år og oppover, er vedtatt utsatt.

Arrangementet skulle opprinnelig gått 26. og 27. juni, men vil nå flyttes til den 4. og 5. september.

I fjor ble NM både utsatt og avlyst i løpet av kort tid.

Det er i år Rana sykkelklubb fra Mo i Rana som arrangerer Norgesmesterskapet for master, et ritt som vil skrive seg inn i historiebøkene med sin spesielle karakter.

Rittet skal i år arrangeres på en Arctic Circle Raceway, en lukket racerbane som i hovedsak brukes til bil og motorsykkel. Det er lett å tenke seg at dette blir en flat og kjedelig affære, men leder i Masterutvalget i NCF, Hugo Strand, ser for seg at det blir et svært fartsfylt Norgesmesterskap som vil arrangeres.

– Det kommer til å bli veldig stor fart i perioder. Jeg ser for meg at det kommer til å bli mange små bruddforsøk, men jeg tror raskt de kommer til å bli avslørt. Du har jo full oversikt over hele banen, så en kommer seg ikke unna. Det kommer aldri til å være et brudd som er out of sight, out of mind, sier Strand.

Sent i juni står solen på sitt høyeste i vår nordlige landsdel, noe som kunne rammet rittet inn i vakre scener med midnattsolen i bakgrunnen. Tidlig i september er det noe kjøligere og mørkere enn i de lyse månedene, men Strand er ikke bekymret for akkurat det.

– Det kan være et hælvetes vær her i september, men det kan det fint være i juni også. Men jeg får ikke spådd været, og det kan fint være dårlig vær andre steder også. Men vi har mange fine høstkvelder, humrer han.

For å få avviklet alle klassene vil det være tett program hele søndagen. Det betyr at de første klassene starter allerede 07.00 om morgenen, mens de siste startende trolig ikke vil være i mål før 18.30.

– For vår del er det ingen problem å flytte arrangementet, det er uansett bedre å flytte enn å avlyse. Du kan si sesongen er på hell i september, men 2021-sesongen kommer ikke til å være på hell i september. Det kommer til å bli tidenes høstsesong, og det kommer trolig til å strekke seg ut i oktober, sier han.