/ Master

Slik blir masters-NM 2019

Årets mesterskap arrangeres kommende helg, med tempo på lørdag og fellesstarter på søndag.

Sist oppdatert 26. juni 2019 kl 07.00
NM-KLARE: Fred Voldset (foran til venstre) og Tage Solberg (foran til høyre), og svært mange av klubbkollegaene i Fiskeklev Landeveisclub er klare for NM i helga. Foto: Pål Anders Thunæs
NM-KLARE: Fred Voldset (foran til venstre) og Tage Solberg (foran til høyre), og svært mange av klubbkollegaene i Fiskeklev Landeveisclub er klare for NM i helga. Foto: Pål Anders Thunæs

Mastermesterskapet i landevei arrangeres i år av Nordhordaland SK. 

Mastermesterskapene blir stadig mer populære, og i fjor trakk master-NM 164 ryttere til temporittet og 346 til fellesstarten. 

Kvalifisering ti l VM
Masters-NM åpner med temporitt lørdag 29. juni, og fortsetter med fellesstart søndag 30. juni. Alle som vinner sin klasse er kvalifisert til å delta i master-VM, offisielt UCI Gran Fondo World Championship. Årets VM arrangeres i Polen i månedsskiftet august-september. 

– Masters-VM er den høyeste utmerkelsen vi amatører kan vinne i sykkelsporten, og det er skyhøy prestisje på disse mesterskapene, sier Fred Voldset. 

Voldset har deltatt på flere masters-VM, senest i fjor da mesterskapet gikk i Italia, og var en del av det svenske vinnerlaget som slo Kjekkas på Vätternrundan 15. juni. For han er helgas NM ett av sesongens høydepunkter.

– Vi reiser til Vestlandet med en stor tropp fra klubben, og gleder oss veldig, sier Voldset. 

LES OGSÅ: Voldset på vinnerlaget i Vätternrundan 

Velkjørt tempoløype
Temporittet er 21.4 kilometer langt, med vending etter 10.6 kilometer. Alle klasser sykler samme distanse og løype. Start og mål er på Austrheim. Løypa er tidligere brukt til regionmesterskap i tempo, og det er Kristoffer Skjerping og Ingrid Moe som har rekorden på løypa. De syklet på henholdsvis 27:18 og 31:18, begge den 20. mai, 2017.   

Vi har testet ytterpunktene på veien: Blandevei vs aerosykkel 

Fellesstarten er 98.2 kilometer for klassene menn 30-34 år til og med menn 50-59 år. Alle kvinneklassene og menn 60 år og eldre sykler 59.8 kilometer. Start og mål er ved Alversund skole. Rittet kjøres som rundløype med løypelengde på 19.2 kilometer og 360 høydemeter. 

Publisert 26. juni 2019 kl 07.00
Sist oppdatert 26. juni 2019 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen