– Jeg er utrolig glad for at vi fikk dette til sammen. Nå må jeg ringe hjem til kona mi, sier Øystein Dahl, en av syklistene, i en direktesending etter rekordforsøket. 

Det var klokken 04.00 natt rekorden ble satt. Opprinnelig var de syv syklister som startet fra Lindenes, Rune Rørvik, Øystein Dahl, Helge Sortland, Ove Fuglestveit, Olav N. Birkeland, Øyvind Vaagland Reiten og Runar Skuggevik fra Vegårshei. Men det var kun Dahl og Fuglestveit som kom i mål på Nordkapp. 

Annonse

– Prestasjonen til Ove er ekstrem. Han besvimte nesten på vei opp det siste stykket, men han holdt seg på sykkelen, sier Dahl i sendingen, som er gjengitt av Fædrelandsvennen

– Det er helt utrolig. Det er sikkert 100 stykker som har hjulpet oss, for at vi skulle få gjort dette, sier Fuglestveit.

De var fem stykk som startet den siste etappen fra Olderdalen, men tre måtte gi seg underveis i det som ble en dag med mye vær.

Det var SK Rye som hadde den tidligere rekorden, med fire døgn, 22 timer og 18 minutter. Sørlendingene slo altså den med én time og 19 minutter.

Se den siste etappen her: