– Det var skikkelig hustrig i natt. Det regnet mye, spesielt opp til Beitostølen, og det kom noen snøbyger også på toppen, så det ble en mental tur, forteller Klokkehaug fra CK Victoria, som klokket inn i Sogndal på 12:44:22.

Han var i mål 22 minutter og 19 sekunder foran Atle Thoresen fra Hasle-Løren og Filip Eidsheim fra Bergen CK/Rekkje Roadracing. De to kom inn på henholdsvis andre og tredjeplass men fikk notrert samme tid i mål.

Annonse

Les også: STORSLÅTT BLODSLIT 

Klokkehaug kjørte fra resten av tetgruppa om lag en mil før Lom. Egentlig hadde han tenkt å vente til slutten av Sognefjellet før han stakk, men allerede på Valdresflya syns han det gikk smått med tetgruppa.

– Det ble kjørt hardt opp til Beitostølen, så det var nok en del som kjørte seg litt for stive, for det var lite trøkk i gruppa fra Randsverk til Vågåvannet, men jeg hadde egentlig gode bein og så jeg tenkte det ville være moro å prøve, sier han.

Men det kostet både mentalt og fysisk.

– Jeg fikk god sekundering fra arrangøren underveis, så det fungerte veldig bra og var veldig motiverende. Men det var tøft på natta. Når det regner blir det veldig mørkt, men samtidig når det lysner over Valdresflya så er det helt magisk, og du får litt overskudd av det. Da blir det mer sjarmerende enn frustrerende, sier Klokkehaug.

Kjersti Anderaa fra Sandnes SK vant dameklassen med tida 14:53:37.

Fullstendige resultater 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

Jon A Klokkehaug - JR 2016 - privat 1200x
VÅTT på vei gjennom Jotunheimen for Jon Andreas Klokkehaug. Foto: Privat

VÅTT på vei gjennom Jotunheimen for Jon Andreas Klokkehaug. Foto: Privat