– Det er flere som har kommet til oss og sagt at hun ble dyttet over både Filefjell, over Valdresflya og Sognefjellet, sier Nesse.

– Vi har flere vitner som forteller at hun ble dyttet opp fjellet, og også fotodokumentasjon på det. Fotografen som fulgte brudeparet rundt løypa melder om at det var flere ulike ryttere som byttet på å dytte henne, sier Nesse.

Annonse

Foreløpig jobber rittarrangøren med å få kontakt med Eide, slik at hun selv kan få uttale seg om hvordan det forløp seg og hva som skjedde.

– Vi vil vente med å avgjøre om vi skal underkjenne rekorden til vi har hørt fra henne, sier Nesse, og legger til at hun uansett ikke vil bli diskvalifisert.

– Dette er et turritt, og ikke World Cup, så det er ikke aktuelt å diskvalifisere henne, sier han, og presiserer at rittet ikke vil ta noen endelig avgjørelse før de har alle fakta i saken.

Nesse understreker imidlertid at han ikke syns strategien er innenfor sportslig fair play, og at han har forståelse for at det virker demotiverende på andre deltakere. Monica Storhaug, som selv var på jakt etter ny løyperekord.

– Jeg møtte Monica på Fagernes. Da fortalte hun at hun hadde mest lyst til å bryte. Og det tok nesten fokuset fra bryllupet også, sier Nesse.

Se også Debuterte i Jotunheimen Rundt med å knuse damerekorden 

Eide klokket inn på 14:22.43, mens gjeldende rekord er på 14:34 og ble satt i 2003. Monica Storhaug kjørte inn på 15:13:55 og ble nummer to.

Fullstendige resultater alle klasser

Saken oppdateres