Eide klokket inn på 14:22:43, men fikk i overkant mye support underveis. Rekorden tilhører fortsatt Wenche Evertsen, satt i 2003 på 14:34:30.

– Årets beste dame, Christina Eide, har i dag tatt kontakt med rittledelsen i Jotunheimen Rundt. Der ber hun om at tida hun fullførte årets ritt på ikke blir registrert som damerekord, melder Håkon Nesse, som er rittleder i Jotunheimen Rundt.

Annonse

Nesse melder at Eide syklet sammen med laget sitt, og fokus var at de skulle komme samlet til mål.

– Hun fikk litt ekstra hjelp av lagkompiser for å klare de tøffe stigningene som var, forklarer Nesse, og understreker at det vart ei sterk tid totalt er et resultat av lagsamarbeidet.

– Hun mener det blir feil at sluttida skal bli registrert som ny rekord for damer og ber oss ta hensyn til dette. Jotunheimen Rundt vil derfor meddele at tid og plassering fra årets ritt vil stå som gjeldende, men at damerekord fortsatt er fra 2003, 14.34.30 og Wenche Evertsen er innehaver, sier Nesse.

– Jotunheimen Rundt syns det er i god sportslig ånd å melde fra om dette. Dette er et turritt og det som er viktig for oss er en god opplevelse, kvalitet og samhold under arrangementet. Alle som fullfører er for oss som arrangør, vinnere. 

Nesse ønsker Christina og alle de andre som deltok velkommen tilbake i 2015.

Glad for annullering
Anders Bernhoft er glad for at rekorden ikke blir stående.

– Vi ønsker ikke å ødelegge denne jenta, men å bli dyttet er ikke innafor, sier Bernhoft til Landevei.no.

– Vi ønsker ikke å ta sykkelgleden fra noen, men når det gjelder førsteplass og rekord, da skal det gjøres på en ordentlig måte, sier han og trekker fram at det er flere jenter som har prøvd å slå denne rekorder i mange år.

– Den er beintøff, kommenterer han.

Tok motet fra konkurrentene
Etter målgang var det flere som kom opp til Bernhoft, både syklister han kjente og folk han aldri hadde møtt før, og fortalte ham at jenta som vant hadde blitt dyttet, og hun hadde blitt dyttet ekstremt mye. Hun ble dyttet opp Filefjell, hun ble dyttet opp Valdresflye og Sognefjellet, og på flaten inn mot Fagernes.

– Det skal konkurreres på like premisser. Der det er vondt er motbakkene. Blir du dyttet der, har du ikke syklet sjøl, sier Bernhoft bestemt.

– Janne Simonsen, som for øvrig ble nummer tre, falt av da feltet satte fart opp Filefjell. Da så hun denne jenta komme i feltet bak og blir dyttet av to gutter og duret forbi, sier Bernhoft.

Rekorden betyr ingenting
Christina Eide syns hele saken er trist.

– Jeg er ikke for juks. Rekorden betyr ingenting, og jeg syns denne saken har tatt helt av. Jeg er lei meg for hele greia, sier hun til Landevei.no.