– Helt sikker på at jeg klarer verdensrekorden neste gang!

Allan Hovda gikk på trynet en time inn i rekordforsøket. Vi snakket med ham rett etter målgang på 24timers-rittet.

Sist oppdatert 20. juli 2020 kl 10.49
Allan Hovda norgesrekord 24t sykling
Fra underveis i rekordforsøket - bildet er tatt denne morgenen, godt etter at norgesrekorden var slått. Foto: @allanhov Instagram

Triatlet Allan Hovda startet på rekordforsøket i Revetal i Vestfold klokken 09.50 søndag morgen 19. juli og kom nettopp i mål.

Les saken om norgesrekorden her!

Vi snakket med den nye norgesrekordholderen like etter målgang og fikk anledningen til å spørre det klassiske spørsmålet: 

– Hva føler du nå, Allan Hovda?

Nei, nå er jeg helt usannsynlig trøtt! Jeg ga et intervju til NRK Vestfold holdt på å sovne og måtte bare legge meg ned. Nå ligger jeg her og får massasje og en kald klut på hodet, sier Hovda.

Allan Hovda rekord instagram
Foto fra @allanhov på insta, i det Landevei snakket med ham på telefonen.

 Jeg synes litt synd på de i supportcrewet mitt. Jeg hadde forberedt dem litt dårlig på oppgaven og ble ganske sur når jeg ikke fikk det jeg ville ha, de fortjener en stor takk og en unnskyldning for at det ble litt ukvemsord der - men det var helt utrolig bra jobbet av de, legger han til.

– Hvordan føltes det å sykle hele natten under slike forhold?

– Det var drittforhold! Det regna nesten hele tiden, utenom en time på natta og de siste tre timene nå, det var regn og vind og tåke - jeg tenkte om jeg i det hele tatt skulle bli tørr, men innså at tørr? Det får jeg bli når jeg er ferdig, sier den ferske rekordholderen.

– Tror du det hadde blitt verdensrekord om været ikke hadde vært i veien?

– Ja. Det er veldig fint her på denne strekningen, men jeg måtte snu i en rundkjøring over førti ganger, og det koster jo litt. Og så tryna jeg jo etter en time! Da gikk jeg rett i bakken i den rundkjøringen. Det var en smell. Det var bare usannsynlig glatt, jeg gikk på siden og slo både albue og kne og hofte, forteller han.

– Da tenkte jeg at det blir morsomme 23 timer videre. Og så ble styret littegranne skeivt også, så jeg ble syklende med den ene Aero-baren noen centimeter høyere enn den andre, det var jo helt Texas det der, sier Allan Hovda.

– Hva skal du gjøre nå, og når planlegger du å prøve igjen?

Nå skal jeg sove! Og så skal jeg slappe av - og på lørdag har jeg no hemmelige planer jeg ikke kan dele, så da er jeg i gang igjen, sier han.

– Den derre verdensrekorden, den er jeg helt sikker på at jeg kan få til. Nå har jeg aldri sykla velodrom, men i en velodrom så bikker jeg vel tusen kilometer, avslutter Hovda.

Publisert 20. juli 2020 kl 10.49
Sist oppdatert 20. juli 2020 kl 10.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen