Med Dalsnibba tenker de fleste syklister på Nibberittet: strekningen Geiranger-Dalsnibba og 21 brutale kilometer der 10 prosent stigning er den snilleste delen av løypa. Andre etappe av Viking Tour 2016 besteg den kjente klatringen på vrangen, eller fra baksiden om du vil.
Rittet startet i Skjåk og fulgte Riksveg 15/63 over Grotli til Djupedalsvannet før traséen penset inn på den tradisjonelle ruta og serverte rytterne 5 kilometer med opp til 22 prosent stigning og syre så beina står rett ut.

Start i Skjåk gir en fem mils oppvarming, og dagens værforhold sørget for rikelig medvind på store deler av den. Det er en ren invitasjon til bånn gass fra første tråkk uten tanke på at det er fort gjort å brenne for mye krutt på en slik egotripp. De smarte (og de som har kjørt Nibberittet før) sparte noen krefter til de siste fem kilometerne der bomvegen opp til utsiktspunktet tar av fra hovedveien. Resten av oss betalte dyrt for reisen i melkesyre.
Men selv med melkespreng leverte etappen på alle punkter, først og fremst med tørre veier. En ekstra bonus er å kunne rulle ned Nibberittet og nyte en lenge etterlengtet solstråle som lyste opp serpentinsvingene fra Geiranger og farget fjorden ekstra gild.

Jo takk. Vrangen leverte noen juveler som Nibberittdeltakerne kanskje går glipp av på sin ferd opp hårnålene mens syra spruter. Krem.
Jernst Templaar fra Nederland var førstemann opp på Dalsnibba. Han ble nummer tre på gårsdagens etappe, mens vinner av første etappe Bob van der Hangel fra Belgia, ble nummer tre.
– I dag var en bedre etappe for meg, siden den var mye kortere enn i går. Etter at jeg veltet stygt for i slutten av juni, har jeg knapt sittet på sykkelen på en måned, og formen bærer preg av det, sier Templaar.
Nederlenderen vant seks av åtte etapper under Viking Tour 2015. Strategien for resten av årets Tour er fortsatt ikke spikra, men stikkord er restitusjon og fokus på de kortere etappene.
