En bil med tilhenger som kjørte over i motgående kjørefelt under søndagens ritt forårsaket en stygg velt med et halvt dusin ryttere på nest siste runde i det 140 kilometer lange rittet.

Rittledelsen leter fortsatt etter kjennetegn på bilen som forårsaket velten. 

Annonse

– Vi følger opp dette videre, men foreløpig har vi ikke noen opplysninger om kjøretøyet annet enn at det var en bil med henger, sier rittleder Bjørg Hvideberg. 

– Jeg tror heldigvis det gikk bra med alle involverte, selv om jeg vet at noen fikk brist i noen ribbein og en del skrubbsår. Det er bare flaks at det ikke ble større skader, sier Eirik Wendelborg, som vant rittet og selv var involvert i velten. 

– Jeg satt rett bak velten, som gikk fem-seks kilometer før siste målpassering. Jeg rakk å bremse, men fikk to-tre karer i ryggen. Deretter måtte jeg ta et magadrag på fire minutter for å komme opp til feltet igjen, forteller han. 

Første aktive seier
Til tross for den dramatiske velten ble Stjernetråkken en opptur for Wendelborg, som er fersk i Askertroppen denne sesongen og syklet rittet for første gang. 

– Jeg har ikke vunnet så veldig mange ritt før, så det er fortsatt litt uvant. Men det er selvfølgelig veldig gøy å vise at man har trent godt, og oppleve at man lærer å kjøre ritt av å kjøre ritt, sier Wendelborg.

Asker CK stilte til start med åtte mann og ambisjoner om å revansjere lørdagens andreplass i Ronde van Berg, der Kristoffer Ylven Westgaard tapte seieren med knepen margin til Ken-Levi Eikeland. 

LES OGSÅ: – Asker ga meg kamp til døra 

Saken fortsetter under

Kristoffer Ylven westgaard 8 - erik Wendelborg - Stjernetråkken 2018 - Pål Westgaard 1400x933
REVANSJ: Asker CK og Kristoffer Ylven Westgaard (8) fikk revansj for lørdagens sure andreplass da Erik Wendelborg vant Stjernetråkken på søndag. Foto: Pål Westgaard

REVANSJ: Asker CK og Kristoffer Ylven Westgaard (8) fikk revansj for lørdagens sure andreplass da Eirik Wendelborg vant Stjernetråkken på søndag. Foto: Pål Westgaard

Må i brudd for å lykkes
– Jeg er ikke den beste i ren feltkjøring enda, men jeg har watten og utholdenheten som skal til for å henge med de beste i 140 kilometer, så strategien var å etterhvert komme seg i brudd uten å taue feltet og dermed bruke så mye krefter som jeg gjorde på lørdag i Ronde van Berg, sier Wendelborg.

På siste runde var det stor aktivitet i feltet, og tre mil fra mål greide Wendelborg å få en luke på feltet. Like etter kom det opp en rytter fra Fredrikstad SK. Feltet lot tomannsbruddet gå, og de to utbryterne fikk etterhvert en ledelse på rundt 50 sekunder. 

– Vi samarbeidet godt, og tok like lange føringer på den halve runden som gjensto. Han prøvde seg i en liten bakke, men jeg satt med. Mot slutten tapte vi tid, så da måtte farten opp og samarbeidet ble bedre, sier Wendelborg, som brukte tida i brudd til å klekke ut en taktikk for oppgjøret. 

– Vinnertaktikken på slutten var å ta en bred yttersving rett før oppløpet for å få med god fart ned bakken. Han gikk fra hjulet mitt på inner’n, og da måtte jeg bare tråkke på for å få hjulet. Det fikk jeg i god tid før mål, kjørte forbi ham og kunne trille over mål, sier Wendelborg. 

Topp 3 menn senior
1. Eirik Wendelborg, Asker CK, 3:20:22
2. Jonas Iversby Hvideberg, Fredrikstad SK, 3:20:23
3. Johan Noraker Nossen, Follo SK, 3:20:27 

Fullstendige resultater 

Erik Wendelborg - Jonas Iversby Hvideberg - Stjernetråkken 2018 - Pål Westgaard 1400x933
KLAR SEIER: Erik Wendelborg traff med taktikken og syklet over streken med god margin ned til Jonas Iversby Hvideberg på andreplass. Foto: Pål Westgaard

KLAR SEIER: Eirik Wendelborg traff med taktikken og syklet over streken med god margin ned til Jonas Iversby Hvideberg på andreplass. Foto: Pål Westgaard