Test av Santini Redux Genio foret vindvest

Santini har samarbeidet med Polartec for å lage en lett foret vindvest som gir deg en varm klem mens du sykler.

Sist oppdatert 11. mars 2020 kl 07.00

Vindvester finnes det hundrevis av, få er så avanserte som Santinis nye supervest. 

Vesten er selvfølgelig vindtett i front. Øvre del av brystet og toppen av ryggen er dekket et tynt vindtett materiale. På innsiden av dette finner vi Polartecs spesielle fleece uten sluttede løkker. Fleeceforet er satt sammen av en mengde små bunter med myke tråder. Det føles veldig behagelig mot kroppen og isolerer ekstra godt.

Santini Redux Genio vest
DIGG FÒR: Polartecs hårete fleece på innsiden av vesten er myk mot huden og isolerer godt over brystet. Foto: Henrik Alpers

Resten av vesten er av et luftigere materiale der innsiden er dekket med små firkanter på 2x2 mm med en overflate som minner om fløyel, eller velour. Også dette stoffet føles behagelig mot kroppen. De små firkantene gjør at du ikke blir klam, samtidig som de gir litt isolasjon. 

Vesten har forøvrig stor refleks midt på bak, samt en stor reflekslogo øverst på ryggen. To store hull på ryggen gir tilgang til lommeinnholdet på trøya innenfor. Strikken nederst på vesten er dekket av silikonknotter bak, slik at den holder seg godt nede i korsryggen. 

Passformen er av det trange slaget. Undertegnede på 184 cm og 75 kilo bruker medium. Da sitter vesten trangt på, men det er plass til en tjukk vintertrøye under. Armåpningen oppleves kanskje i overkant trang, men gjør også at vesten ikke blafrer i vinden. 

Santini Santini Redux Genio

Santini Redux Genio foret vindvest

  • Pris: 1599 kroner

  • Racing-depot.no

  •  

Pluss: Superkomfortabel - Varmere enn helt tynn vest - Ikke klam - Flott farge - Tilgang til trøyelommene - Store reflekser

Minus: Litt trang i armhulen - Høy pris

Santini Redux Genio vest
HULL I RYGGEN: Gjennom to luker i ryggen får du tilgang til lommene innenfor. Foto: Henrik Alpers

Santinis forede vindvest er både lekker og se på og supperdigg å ha på. Den føles veldig myk mot halsen og sitter som støpt på. Glidelåsen har store lapper på innsiden både øverst og nederst så du slipper gnaging mot magen eller kaldt metall mot haka. 

En litt varmere vindvest fra Santini. Den vil være perfekt over en langermet trøye, og kombinert med kortermet trøye og løse ermer, men vær obs på at passformen er såkalt atletisk.

Anbefales!

Publisert 11. mars 2020 kl 07.00
Sist oppdatert 11. mars 2020 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen