Cafe du Cycliste

Annonse

I jungelen av sykkelbrands dukker det stadig opp nye merker. Inspirert av fransk kultur, dukket idéen om Cafe du Cycliste opp på en café langs den franske rivieraen. Vi har testet et utvalg produkter fra den relativt nyoppstartede klesprodusenten med base i Nice. 

Superlett blikkfang

Fleurette superlight jersey

Fleurette superlight jersey er en tynn og elastisk trøye for varme dager. For morgenyre commutersyklister eller hardhauser i barskt vær, kan trøyens allsidighet virke noe begrenset. Fleurette er likevel en heit utfordrer til favorittrøya på godværsdagene.

Trøya har et snitt vi er godt fornøyde med. Strikk nederst gjør at den sitter godt mot biben, uten å skli opp. Den er noe avkortet framme, slik at den ikke folder seg når vi sitter i aerodynamisk stilling. Den er tettsittende, men det elastiske materialet gjør at den sitter nærmest ukjennelig på kroppen. 

Langt snitt på ermene er tendensen på trøyefronten. Fleurette er intet unntak. Liker du ikke snittet, er armene sydd med grått innerstoff som gir en frekk detalj dersom du bretter ermene litt opp.

På lommeseksjonen finnes små refleksstriper og en liten ekstralomme med glidelås. Midtlomma er noe liten, og fylles raskt opp dersom løse armer og ben blir overflødige. Vi har sett fra andre leverandører at ekstralomma kan lages vanntett. Denne er ikke, selv om betydning av dette kanskje ikke er avgjørende for trøyens helhetsinntrykk.

Tross småting som lommer og bruksområde, står ikke trøyen tilbake for andre trøyer vi har testet i samme brukskategori. Spesielt når prisen tas i betraktning. Etter en drøy måneds flittig bruk, har trøyen ingen tegn til slitasje (endret form, løse sømmer etc). 

+ Snitt, gjennomføring, superlett, overkommelig pris.

- Smale lommer.

Pris: 1500,-

Testet strl. M. Satt tight, men fint på kraftig, men aktiv syklist på 183.

 

I buksene til Joséphine

Joséphine Bib Shorts

Bib shortsen til Cafe du Cyciste Shortsen sitter svært godt. Skal man være litt pirkete, kan den virke noe pløsete fremme. Strikken rundt låret er passe stram, og materialet på innsiden av buksebena gnisser ikke.

Seletøyet er ventilert og skal ifølge produsenten lede fuktighet videre. Sammenlignet med andre er selene litt kraftige, og ikke av det tynneste slaget. Dette merkes likevel ikke nevneverdig under tur, og selene virker absolutt ikke som noen oppsamler for svette. Er det likevel noe man skal plukke på når det gjelder denne bib shortsen, er det tykkelsen på seletøyet.

Med den dyreste puta fra Cytech (produsent av puter/chamois) sitter du godt i Joséphine bib shortsen. Uten sammenlikning for øvrig, bruker CdC chamois av bedre kvalitet enn Rapha bruker i sin Pro Team. Kun den aller mest kresne kan plukke på bib-shortsen til Cafe du Cycliste. Den er dessuten sort, slik vi mener den skal være.

+ Svart, stram og god passform, fenomenal pute.

- Stropper, biben finnes kun med én benlengde.

Til 1500,- får du en bib shorts av ypperste kvalitet.

Testet strl. L. Passet utmerket for 183 høy sprinter.

 

Vanntett eller våtdrakt?

Josette Waterproof jersey

Josette jersey er en trøye i bruksskiktet til en klassisk regnjakke, men gir i større grad godfølelsen rett og slett fordi du slipper å ha på jakke.

Trøyen er laget av en vind- og vanntett membran som kan minne om soft cell. Stoffet er stivt, men elastisk. Passformen kan beskrives som et korsett eller pølseskinn, men etter et kvarter med sølesprut er den stive trøya helt glemt. Vi anbefaler likevel å prøve trøyen før den kjøpes. Velger du å gå du opp en størrelse, blir den noe pløsete i øvre del rundt armer og skuldre. Blir den for trang, vil den stramme over bryst og buk. 

Josette er kortermet, som betyr at trøyen i kaldt vær må suppleres med løse armer. Om det er et pluss eller minus, er vi litt usikre på. Rent praktisk er det alltid greit å kunne ta av armene, men ikke alle har vanntette løse armer liggende i skuffen.

Glidelåsen er selvfølgelig vanntett. 

Som postkasselokket, ligger lommene på trøya gjemt under et vanntett lokk. Denne fine detaljen viste seg svært praktisk, men lengre gjenstander som en pumpe vil stikke ut av postluka. 

Med regnjakken som konkurrent, kan man spørre seg om hvor praktisk det vil være å legge ut på langtur med Josette. Dette var grunnen til en noen rynker på nesa, da vi pakket opp den elegante forsendelsen fra Cafe du Cycliste. Den vanntette membranen skal i følge produsenten være pustende og holde deg tørr. Trøyen føles derimot tett som skinn, og blir fort varm dersom sola titter frem. Det tok derfor litt tid å bli glad i denne, og Josette'n er nok litt enten eller. Sannsynligvis påvirkes dette mer av syklistens form og fasong, enn hvor praktisk trøyen til syvende og sist er.

Vanntett trøye eller våtdrakt som holder på varmen? På sykkelsetet en sein høstkveld er det viktigst å holde varmen. Josette'n gjør jobben. Med langsgående reflekser blir du også sett i trafikken. 

+ Holder deg varm i regnvær, lommeseksjon med refleks, svært enkel brukstrøye uten unødvendig dilldall.

- Holder deg ikke tørr, pølseskinnfølelse.

Oppsummering

Om navnet låter kjedelig og lite originalt, leverer plaggene langt over pari for hva noen av oss trodde vi kunne forvente. Helhetlig virker kolleksjonen nøye kalkulert med fargevalg og mønster som gjør produktene nøytrale, men særegne. Produktene er dyre, men fortjener absolutt sin plass i high-end kolleksjonen blant sykkelklær. 

Importør: Tomas Røen / tomasroen@gmail.com

Forhandler: Nettbutikk (www.cafeducycliste.com), Raske Sykler.