Den årlige middeltemperaturen i Oslo-området ligger rundt åtte grader celsius. Dette tallet kan brukes som et argument på at norske syklister hovedsaklig bør fylle opp komodeskuffen med varmt sykkeltøy. Det italienske merket Alè leverer “PRR Ponente Winter”-jakke og “PRR Ponente Winter”-tights som bør være høyaktuelle for alle syklister bosatt i Norge. 
 
I produktbeskrivelsen hevdes det disse to produkene er typisk vintertøy, noe som kan være litt misvisende for oss her oppe i nord. Med god fôring holder både jakken og tightsen holder stand i typisk norsk vår- og høstvær, men er ikke særlig egnet for deg som benytter enten fatbike eller sykkelkross i vintermånedene. Vi vil anbefale jakken og tightsen i temperaturer mellom 4 og 12 grader. I tillegg er jakken vindtett som sørger for litt ekstra beskyttelse mot omgivelsene på sure dager. 
 
Jakken fra Alè har et høyt snitt på magen som sørger for en ergonomisk passform, og på den måten slipper du den typiske bulken på magen som kan oppstå på mange andre jakker. Jakken sitter tett, men samtidig komfortabelt på overkroppen. Selv om passformen er ganske stram, går det på ingen måte ut over bevegeligheten. Øverst på glidelåsen ligger en liten tøy-hette som hindrer glidelåsen gni mot halsen. 
 
Bak på jakken finner man tre lommer. Lommene rommer relativt mye og det er mer enn nok plass til å få med seg det man trenger på en langtur.  I tillegg til disse tre lommene finner man også en liten lomme med glidelås hvor man kan oppbevare verdisaker. Glidelåsen på denne lille lommen er kledd med et reflektivt stoff, som gjør jakken mer synlig langs veien. Etter å ha hatt jakken til test føler vi at strikken på toppen av lommene er for stram. Den stramme strikken gjør det unødvendig knotete å stikke hånden ned i lommen mens man sitter på sykkelen.
 
Tightsen fra Alè er kledd med fleece på innsiden og derfor litt tykkere enn tradisjonelle tightser. Slik som jakken, er elastiteten i tightsen utmerket og sørger for en ypperlig passform, uten at det går ut over hverken komfort eller bevegelighet. Nederst på beina har tightsen en glidelås. Åpner man glidelåsen blir tightsen lettere å ta av og på, men glidelåsen har en tendens til å gnage på huden når man er ute sykler. Om man på litt kjøligere eller våtere dager benytter seg av skoovertrekk kommer denne gnagingen på akillessenen enda tydligere frem. 
 
Padden i tighsen er komfortabel og av god kvalitet. Mange padder har en tendens til å tape seg etter flere vask, men padden i Alè PRR Potente har fortsatt føltes veldig bra selv etter flere runder i vaskemaskinen. Som kontaktpunktet mellom kroppen og setet er det viktig at padden sitter stramt og godt på plass. På den måten føler man at man sitter trygt på setet og unngår å skli rundt på setet. Dette er en egenskap som padden i denne tighsen innehar i aller høyeste grad, og gjør tightsen til en fryd å sykle lange turer på. 
 
Kort oppsumert er både både jakken og tightsen utmerket tøy for norske syklister. Tøyet holder deg varm på litt kjølige og vindfulle dager, som det er mange av her til lands. I tillegg er tøyet både komfortabelt og praktisk. Noe småpirk har vi funnet, men alt i alt er “PRR Ponente Winter”-jakken og “PRR Ponente Winter” -tightsen to kvalitetsprodukter som absolutt hører hjemme i sykkelgarderoben din.

Pris - jakke: 2,099,- NOK
Pris - tights: 1,399,- NOK
 
Pluss - jakke: Komfortabel, vindtett, god passform, små estetiske reflekser
Minus - jakke: Stramme lommer.
Pluss - tights: Komfortabel, utmerket passform, god padd.
Minus tights: Glidelåsen på beina gnager mot huden