Nalini Acqua 2.0

Pris: 1099 kroner
Størrelse testet: Large
Vekt: 195 gram
Passform: Kort foran – lang bak, for langturer på landevei, tett passform
Passer for: Jakken er grei som regnjakke på varmere dager, men ikke god nok til langturer på kalde høstdager.
Importør: Racingdepot

I deres egen beskrivelse sier Nalini: «10000 mm vannsøyle og tapede sømmer hva mer trenger du?». Vel, om en skal ha en jakke som holder vannet ute en lang høstdag kommer denne til kort, selv om den er verdt prisen.

Den knallgule varianten av Acqua 2.0 er en jakke formsydd til sykling. Den er laget for syklister med en helt gjennomsnittlig kroppsfigur, og den er sydd til å være behagelig når en sitter i sykkelposisjon. Den er ikke like aggressiv som eksempelvis Castelli Tempesta, jakken har slik vi ser det en ganske optimal passform for langturposisjon. En ting som irriterer oss grenseløst også her er at ermene ble for korte på flere av oss.

SYNLIG: Dette kategoriserer vi som en rimelig rittjakke, og således helt greit at de har ofret lommene for store reflekser.

Jakken har ingen lommer, lufteluker, forsterkninger eller nakkefor. Den eneste tekniske egenskapen den har fått er en garasje til glidelåsen for å beskytte tredagersskjegget. Jakken har ujusterbar strikk i livet, og den har enkle strikker rundt ermene. Det betyr at den eneste luftemuligheten er glidelåsen foran. Glidelåsen er av vanntett variant fra YKK, og det betyr at den kan være litt seig å ta opp og ned.

Men hvor bra er dette som regnjakke? Strengt tatt har den flere egenskaper enn den nedstrippede referansejakken til nesten fire ganger prisen. Acqua 2.0 holder vannet ute så lenge det ikke regner for hardt, men om du er ute lenge, trenger vannet etterhvert inn. Kombinasjonen av vann fra oven og bakken blir raskt det som gjør at vannet sniker seg inn. En annen utfordring er at dette er en tett jakke.

FUTTERAL: For deg som av en eller annen obskur årsak liker å oppbevare jakken i en separat puppe, følger det med et futteral  for slikt.

Den er omtrent like tett som den langt dyrere jakken fra Pearl Izumi, og vi vil si de to jakkenes funksjon er omtrent like god.

Oppsummert? Dette er en helt grei regnjakke, men den kommer til kort om du sykler lenge, og om du sykler når det er kaldt. Hvor denne grensen går er individuelt, men som heldags regnjakke mener vi dette blir i enkleste laget. Men så er det prisen da? Den er lav, i så måte er dette en vinner.

SPARTANSK: Litt mer beskyttelse i nakken kunne vi fortjent, men til sitt bruk holder dette.
PLUSS
Strikk i livet, vanntett og mellomgrov glidelås, grei pris
MINUS
I overkant enkel, kunne pustet bedre, korte ermer.