Assos Mille GT Winter jacket

Assos Mille GT Winter Jacket

  • Pris: 2629 kroner
  • Størrelse testet: Medium
  • Vekt: 383 gram
  • Størrelse på testsyklist: 184 cm/75 kilo - Skulderbredde: 45 cm - Vingespenn til fingertuppene: 186 cm
  • Komforttemperatur: -2 til 10 grader, regn og vind.
  • assos.com
skala
9/10

Sveitsiske Assos er kjent for sine detaljrike sykkelklær. De er også kjente for å være mer opptatt av funksjon på sykkelen enn gimmicker og utseende.

Mille GT Winter-jakka er en ettersittende softshell-jakke som både er vind- og vanntett. Den er ganske samme klasse som Santini-jakken vi skrev om tidligere i vinter, men noe tynnere, mykere og smalere i passformen. Assos har i tillegg Mille GT Ultraz winter jacket i kolleksjonen som er til forveksling lik den jakken vi tester her, men tjukkere og med innebygget hals.

GJENKJENNELIG: Assos-mønstret under armen gir liv til en ellers svart jakke.

Les test av flere vinterjakker her:

Jakken her er satt sammen av flere paneler med forskjellige materialer. Stoffet i fronten av jakka er et trelags termo-materiale der ytterstoffet er vann- og vindtett, mens innerlaget har en myk cord-struktur mot evt bar hud.

Sidepanelene er tynnere og luftigere, men har også fleece-lignende fór inn mot kroppen. Over skuldrene og på utsidene av ermene er det vind- og vanntette yttermaterialet uforet for ekstra lufting. Senterpanelet opp langs ryggraden er også et trelags-materiale, men med ekstra fukttransporterende stoff inn mot kroppen.

GODT GREP: Silikonstripene på innsiden av jakken gjør at den ikke sklir opp på ryggen.

Jakken har i tillegg silikonstriper nederst på innsiden av ryggen, samt en god vindflapp på innsiden av glidelåsen. Begge ender av glidelåsen har en god garasje slik at du både beskytter shortsen og haka mot en skarp og kald glidelås. Gildelås-draget er stort og lett å håndtere med tjukke hansker.

HASHOOGI: Assos elsker rare ord og navn. Mansjettene er derimot enkle og funksjonelle.

To refleksstriper på hver side av rygglommene gir god synlighet bakfra og fra siden, men jakken har ingen reflekser fremover.

Mansjetten nederst på ermene er en enkel og funksjonell bred strikk.

GODE LOMMER: I tillegg til god dypde og elastisistet har baklommene et hemmelig lycra-lokk for å forhindre at ting faller ut.

Les test av vinterjakken Santini Vega Extreme her: 

De tre lommene på ryggen er passe dype og stramme. Høyrelomma har hull inn gjennom ryggstykket for innvendig føring av høretelefon ledning. Alle lommene har en nesten usynlig men genial detalj i form av elastiske lycra-lokk som sikrer at ting ikke hopper ut av lommene på brostein, eller ramler ut hvis du snur jakka opp ned under et toalettbesøk eller tilsvarende.

Lycralokket lar deg sikre mobil eller lommebok fra å skli ut av lomma ved at du bretter dette lokket over tingene du ønsker å sikre. Små ting som nøkler får du ikke festet på denne måten, men de vil uansett møte motstand som en hummer i en teine hvis de begynner å krype oppover ryggen.

DIGG FOR: Cord-foret i fronten gir god isolasjon og svettetransport.

Assos Mille GT Winter er en gjennomført avansert jakke med et nedtonet utseende. Den har mange skjulte detaljer som løfter produktets funksjon. Passformen er i den trange enden av skalaen og på vinterdager der temperaturen bikker under null vil du slite med å få plass til nok klær under. Vi føler at jakka er på sitt aller beste i ensifrede plussgrader og regn, gjerne kun med ull-undertrøye under.

En brystlomme, eller vanntett rygglomme, samt bedre reflekser ville gitt full pott her.

PARKERT GLIDELÅS: Den gode glidelåsen med ekstra stort drag har garasje både oppe og nede.
VURDERING
Helhetsinntrykk
PLUSS
Smal passform - Vind- og vanntett - Puster godt - Myk stoff og fór - Høy krage - Glidelåsgarasjer både oppe og nede - Tre dype og stramme baklommer - Geniale lycralokk inne i lommene
MINUS
Litt trang/tynn til de kaldeste dagene - Små reflekser - Ingen glidelåslomme eller brystlomme - Dyr - Ingen regnflapp på rumpa