ASSOS MILLE GT TIGHTS W/O CHAMOIS
  • Pris: 1799 kroner
  • Vekt: 217 gram
  • Størrelse testet: M
  • Temperatur: -10 til pluss 5 (med klær under)
  • Assos.com 
skala
7/10

Assos Mille GT Tights uten pute er som Assos selv skriver foretrukket av proffene da du kan bruke din egen favorittshorts under og du slipper å vaske den tykke vinterbuksen etter hver tur. 

Buksen er laget av to forskjellige materialer som Assos kaller RX Heavy og RX Light.

Assos Mille GT bukse
ENKEL: Assos sin vinterbukse uten pute er elegant og enkel, nesten strippet for detaljer.

Materialene ser like ut på utsiden, men som navnet tilsier er det ene stoffet noe tjukkere enn det andre. Begge stoffene er behandlet med et stoff for å gjøre dem vannavstøtende, ingen av dem er vindtette. 

I motsetning til buksene fra Isadore og Trimtex har Assos skjult sømmene i buksen på innsiden. Buksen føles likevel ganske så sømløs mot huden, uten punkter som gnisser eller klør. 

De formsydde panelene og materialenes elastisitet gjør at Assos-buksen sitter veldig godt på. 

Den strammer passelig rundt rumpe og lår, uten å hemme bevegeligheten. 

Assos Mille GT bukse
ETTERSITTENDE: Assos-buksen strammer på de rette stedene og er fleksibel der den skal. Den er ikke vindtett, men er ganske varm. Foto: Henrik Alpers

Ryggstykket som er laget i en litt stiv netting har en ikke-elastisk bro helt øverst mellom selene. Denne skal sørge for å holde buksen stabilt på og unngå at den blir sittende skjevt. På  bukseselene har Assos montert avstivere som sikrer at selene holder seg flate i bredden. Den venstre avstiveren skal også fungere som løkke for øretelefonledning, for dem som trenger slikt. 

Selene er kun elastiske i lengderetning. Vi opplever ikke at avstiverne er noen revolusjon hva gjelder buksestabilitet, men Assos-buksen sitter ordentlig godt på. 

Nederst på baksiden av hver legg er det ganske store reflekspaneler. Disse er laget av eget refleksmateriale og ikke limt utenpå stoffet. De er dermed upåvirket av vask. Bruker du lange skotrekk vil refleksene bli gjemt under disse, så fremt du ikke tar buksen utenpå. Buksen har ikke løkker under føttene, så du kan fint trekke den utenpå skotrekkene

Assos Mille GT bukse
AVSTIVET SELEBRO: Festepunktet for selene øverst på ryggen er stivt og skal sikre at buksen sitter rett på. Foto: Henrik Alpers

Assos Mille GT Tights er varmere enn tykkelsen og vekten tilsier, akkurat som jakken i samme serie.  Den har fungert for oss ned til - 6 grader uten ekstra knevarmere under. Med ekstra knevarmere og vintershorts kan den fint brukes i tosifrede minusgrader også. Også i vått vær fungerer buksen bra. Vann perler seg på utsiden av stoffet. Vi kunne godt ønsket oss at buksen hadde vindtett stoff i front, men det går bra å holde varmen i denne buksen likevel. 

Kvalitetsfølelsen er som vanlig med Assos, veldig god. Vi liker det homogene utseendet med alle paneler i helsvart. Elastisiteten i buksen oppleves som en god kombinasjon av stramt og ettersittende uten at det hindrer bevegelse eller begrenser muligheten for ekstra klær under. 

For en gangs skyld når det gjelder Assos, er Mille GT Tights også ganske gunstig priset. 

Ønsker du en vindtett og varmere bukse fra Assos må du gå for en dyrere og tjukkere bukse med pute.

VURDERING
Vurdering
PLUSS
Myk og elastisk - God passform - Varmer mer enn tykkelsen tilsier - Vannavstøtende - Finnes både med og uten pute - Refleksfeltene slites ikke i vask - Rimelig for Assos
MINUS
Ikke varm nok alene under 5 minus - Kunne hatt mer refleks - Ikke vindtett