POC Road Avip 

Annonse

POCo LOCO 

Vi har fått et par måneder sammen med kolleksjonen til POC. Svenskene har klart å pakke synligheten til refleksvesten inn i stilrent og lekker design. Du er aldri i tvil om at medtrafikantene ser deg, og ute på veien kommer det også stadig vekk lange blikk fra andre syklister. 

Alle våre testere er enige om at POC leverer helt særegent design, noe de får til uten å bli prangende eller veldig datert. Mange forsøk på bruk av neonfarger og store visuelle elementer ender opp klovnaktige og kortlivede. 

Renskåret krepp

Designet er stramt, og sammenlignet med andre merker er det særlig avslutningene som skiller seg ut. POC skjuler seg ikke bak elastiske bånd, store myke krager eller mansjetter. I stedet finner du rett skårne ermer og lav hals. Det er disse detaljene som skaper det visuelle uttrykket, og er et helt bevisst valg av POC. Om vi skal beskrive tekstilene er kanskje krepp det første som slår oss. Det er mindre elastisitet enn i mye annet sykkeltøy, men dette er også med på å forsterke det klassiske og skarpe uttrykket.

IKKE One size fits all

Rene snitt og lite elastikk gjør at du er helt nødt til å finne korrekt størrelse. En størrelse ned kan stramme og gnage, en størrelse opp sitter ikke skikkelig på kroppen. Fire av redaksjonens medlemmer prøvde den kortermede trøya til POC under innsamling av neste års Norges flotteste. Flere reagerte på plassering av sømmene i armhulen. Det ble rapportert om gnaging og irritasjon, samt manglende elastikk i livet.

Andre testere har ikke merket noe til dette, og dette er derfor noe vi delvis må knytte til valg av størrelse. Landeveissyklister er stort sett vant med å dra på seg en trøye som sitter stramt, men med elastiske tekstiler kan du ofte passe inn i to-tre ulike størrelser hos mange av konkurrentene. Selv med korrekt størrelse hos POC kan nok enkelte ønske seg for eksempel trangere ermer, eller romsligere midjemål.

Årets kolleksjon er ganske små i størrelsene, og du kan trolig heller ikke ha samme størrelse av ulike plagg. Undertegnede prøvde seg for eksempel fram til M (vest), L (jakke og bukse) og XL (lang trøye).

Pust i bakken

Tekstilet er ikke like tynt og luftig som hos andre konkurranse-/sommertrøyer på markedet, men blir heller ikke merkbart klamt og vått. To av testerne synes den kortermede trøya pustet dårlig, men får ikke følge av de øvrige testerne.

Selv med tidenes varmeste norske juni har plaggene vært på tung rotasjon. I den langermede trøya oppleves dette stoffet perfekt til temperaturspennet man bruker et slikt plagg. Prisene for trøyene er hhv 1549 og 1699 kroner for kortermet og langermet versjon. Trøyene leveres i to ulike fargekombinasjoner.  

POC-Essential-Jersey-Multi-colour

Trøyene leveres i trefarget versjon, eller litt mer diskret variant som er mørk nederst med hvite ermer og bryst

Kompressorbukse

Buksa har også den samme koboltblå tonen med hvite reflekslogoer. Den har kompresjonsegenskaper og i likhet med overdelene er buksa sydd med lite slingringsmonn. Avslutningen på låret sitter perfekt på oss, men en størrelse opp eller ned ville ikke fungert. Små silikonprikker nederst på låret holder på plass løse bein eller –knær.  Puta, som POC produserer selv, har forskjellig tykkelse og tetthet for å dempe og avlaste på de riktige stedene. Selene er brede, men er sydd i et luftig perforert stoff. Alt i alt holder denne buksa fint følge med modellene fra andre toppmerker. Buksa koster 1799 kroner. 

Djevelske detaljer

Materialvalg, detaljer og passform skaper mer diskusjon i redaksjonen enn det visuelle. Småting som plassering/størrelse av lommer og glidelåser kunne vært løst annerledes. Glidelåsen kommer for eksempel litt i konflikt med lappen som beskytter haka. Den innvendige lommen med glidelås er også litt liten om man ønsker å lagre mobilen der. Flere av disse tingene vet vi at POC jobber med.

Vi har nemlig fått titte på oppfølgerkolleksjonen, og ser at POC viderefører mye av det vi liker, men utvider med en del av det vi savner i dag. Kolleksjonen blir mye større, og blir også oppdelt i klare katergorier for ulike typer ryttere og behov. Det kommer for eksempel tynne tettsittende og aerodynamiske plagg.

Oppsummert

POC har klart å lage en særegen og elegant førstekolleksjon, men snittet og lite elastiske tekstiler gjør det likevel helt nødvendig å prøve plaggene før kjøp. Flere av plaggene er litt små i størrelsene.

 + Overlegen synlighet i trafikken, men likevel elegant og holdbart design

 – definitivt ikke one size fits all, du er nødt til å prøve deg fram til rett størrelse.