Bontrager RXL 180 Softshell Jacket
Vinterjakke for -5 til +5 grader
1099 kroner
Bontrager.com
Importør: Foss Sykler

+ God passform med god strekk, store rygglommer som ikke slenger, gode glidelåser, god lengde rygg og mage, lange armer, lav pris

Annonse

- litt få og små reflekser

Først en kort innføring: De ulike sykkelprodusentene ønsker i ulik grad å sette eget merkenavn på klær, sko og komponenter. Specialized fra California setter merkenavnet sitt på absolutt alt, fra sokker og verktøy, til styrer og hjul. Specializeds sko og sadler har blitt umåtelig populære, og finnes inkognito hos mange proffer som ikke er sponset av merket. Cannondale har gjort mye av det samme, men faser for eksempel ut mye av klesproduksjonen, da eieren Dorel Industries også eier klesmerket Sugoi. 

Sykkelprodusenten Trek bruker merkenavnet sitt nesten utelukkende på selve sykkelrammen. Det meste av styrer, stem, hjul, klær, sko og hjelmer har i stedet fått merkenavnet Bontrager. RXL står for Race Extra Lite, og var tidligere topplinjen på klær. Bontrager har nå også serien XXX, som brukes om det aller ypperste av tøy for proffene og kjøpeglade amatører. 

Bontrager har i Norge fått mindre oppmerksomhet enn sin spesialiserte bror fra California, og vi har lenge lurt på hvorfor.

Er ikke produktene gode nok, og når kommer de etter? 

NYDELIG VINTERJAKKE

Landevei har tilbrakt store deler av høsten og vinteren i Bontragers RXL 180 Softshell Jacket, og vi kan umiddelbart si at dette er en av de bedre vinterjakkene vi har testet.

Jakken har vindtett front og vindtette armer i softshell, mens ryggen er et løsere materiale uten vindbeskyttelse. Det Bontrager gjør helt riktig med denne jakken er flere ting.

For det første er passformen korrekt laget for aktive syklister som sitter fremoverlent på sykkelen. Dette innebærer en lenger rygg, en litt kortere front, og viktigst av alt: Armene er lange nok. Av en eller annen grunn finnes det fortsatt haugevis av sykkelklesprodusenter som lager jakker med alt for korte ermer.

Som sagt, passform til aktive syklister. Det er nesten alltid litt strekk i sykkeltøy, som gjør det mulig for litt flere enn akkurat modelldukken å passe i tøyet. Det er vanlig å bruke strekkpaneler på siden av jakken, eller et veldig fleksibelt stykke tøy på ryggen for å få til dette. Dette har ofte en litt uheldig konsekvens. Fyller du lommene med mye gods, vil de ofte henge og slenge. Og er det én tid av året det er vanlig å fylle lommene med mye tungt er det nettopp om vinteren. Sykkelkrosslangen er større og tyngre, ekstra votter, lue, superundertøy og verktøy gjør fort lommene tunge.

Rygglommene er store og gode til dette behovet, og på høyre rygglomme finner du i tillegg en lomme med glidelås til nøkler og kredittkort. I front finner vi en liten brystlomme med glidelås. Alle jakkens glidelåser er lette å ta tak i selv med tykke votter eller hansker. Halsen er varm og god, og glidelåsen gjemmes i en liten garasje. Du har fint plass til en buff i halsen når glidelåsen er trukket helt opp, uten å føle at du kveles.

Jakken fungerer fint sammen med medium tykt ullundertøy ned til et par minusgrader. Vanntettheten i membranen er god, men selve sømmene vil lekke raskt om du bruker jakken i tung regn. Sludd, yr og snøvær preller av som vann på gåsa.

OPPSUMMERT

Bontragers kleslinje har holdt en lav profil i Norge, men om alle produktene viser seg å være i samme kvalitet som denne vinterjakken er det ingen grunn til å gjøre annet enn å klappe seg selv på skulderen. Trek og Bontrager holder til i Wisconsin nord i USA, med et klima ikke helt ulikt det vi finner i deler av Norge. Om dette er årsaken til at de er gode på vinterfronten vites ei, men vi blir ikke overrasket om Bontrager henter mye informasjon fra det store sykkelmiljøet som er i USA.

Bontrager RXL 180 Softshell Jacket er et svært godt sykkelplagg med god passform, godt hold i lommene og som i tillegg er behagelig å ha på. Den synes litt dårlig i mørket og vi kunne ønsket oss større reflekser, men vi mener at det er lykter som i hovedsak sørger for å gjøre en syklist synlig.

Landevei tester løpende hundrevis av produkter, og mange i samme kategori samtidig. Det som for oss ofte blir tungen på vektskålen i en test er hvilket produkt vi automatisk tar på oss når vi skal ut. 

Bontrager RXL 180 Softshell er nettopp et slikt produkt. Og når prisen i tillegg er lav, er det bare for deg å gjøre det samme.