Grunnet de olympiske leker i Paris neste år, vil Tour de France 2024 avsluttes i Nice. Der venter en tøff tempoetappe som den 21. etappen.

Etappen skal gå langs den franske rivieraen og har start i Monaco, og derfra skal rytterne igjennom 35,2 kuperte kilometer.

Ikke siden 1989 har en tempoetappe avsluttet Tour de France, da det ble en uforglemmelig duell mellom Greg LeMond og Laurent Fignon, som endte med at LeMond vant tidenes jevneste Tour: Kun åtte sekunder skilte de to til slutt.

Det stiger allerede fra start på etappen når rytterne skal over La Turbie, som er 8,1 kilometer med 5,6 prosent i snitt.

Og hardkjøret er ikke over ennå, for før de skal stupe ned mot promenaden i Nice, venter baksiden av ikoniske Col d'Eze.

Det venter en kort, men eksplosiv klatring: 1,6 kilometer med 8,6 prosent i sitt. Deretter gjenstår 13 kilometer med 17 kilometer med lettkjørt terreng.

Mye klatring på 20. etappe

Den foregående etappen blir også helt avgjørende for sammendraget, og trolig en av de hardeste etappene i rittet.

Etappen er bare 132 kilometer lang, som legger opp til offensiv kjøring. Rytterne skal over fire kategoriserte klatringer og totalt forsere rundt 4400 høydemeter.

Allerede fra start stiger det og første klatring på menyen er Col de Braus (10 kilometer à 6,6 prosent).

Deretter venter Col de Turini (20,7 kilometer à 5,7 prosent) og Col de la Colmiane (7,5 kilometer à 7,1 prosent). Begge klatringene er brukt flere ganger i Paris-Nice de siste årene.

Etappen avsluttes med 15,7 kilometer lang Col de la Couillole, som stiger med 7,1 prosent i snitt, og ble brukt på den nest siste etappen i forrige ukes Paris-Nice.

Tour de France 2024 starter den 29. juni i Firenze i Italia.