I søndagens TV 2-sending var det Johan Kaggestad som var studiogjest på Aker brygge. Sendingen startet med en kavalkade fra Kaggestads tid i TV 2, før man kuttet tilbake til studio.

Der satt en tårevåt Kaggestad.

Annonse

– Det er veldig rart å sitte her og ikke være med i Tour de France, sa en rørt 77-åring.

Det var i slutten av april tidligere i år at det ble klart at helsen til den legendariske TV 2-kommentatoren ikke holdt, og at han måtte gi seg i rollen sin hos kanalen.

Likevel skulle han være en del av studiosendingene fra Aker brygge, men det ble etter hvert klart at heller ikke det var mulig.

– Det har vært et ganske tøft år, og det eneste fornuftige var et jeg ble hjemme, men Tour de France har betydd så mye for meg i 20 år at det er rart plutselig si «morna» til Tour de France, sier han på søndagens sending.

Kaggestad, som har kommentert Tour de France for TV 2 hvert år siden 2003, ble i fjor høst livstruende syk da «nyrene klappet sammen», og han har hatt lengre opphold på sykehus.

– Legene har gjort en kjempejobb med å prøve å ordne opp i all dritten der, så jeg føler jeg er i fremgang. Nå er jeg hjemme og i rehabilitering, og jeg trener faktisk hver dag og begynner å komme til hektene igjen, fortalte han.

Videre fortalte han at han for to og en halv uke siden ble skrevet ut av sykehuset etter et 25 dager langt opphold der.

– Da blir du slapp, så jeg på mange måter måttet lære å gå igjen for andre gang i mitt liv. Det har vært et tøft år med store forandringer. Kona mi ble også syk, så de to tingene har gjort det vanskelig, men jeg ser forbedring, sa Kaggestad – og takket de ansatte på Ringerike sykehus.

Med på video fra Paris var også Kaggestads makker siden 2004, Christian Paasche, og erstatteren, hans egen sønn, Mads Kaggestad.

Der slet Paasche med å holde tårene tilbake.

– Det er veldig godt å se deg, Johan, sa han gråtkvalt.