Tårevått gjensyn med Johan Kaggestad på TV 2

Den legendariske Tour de France-kommentatoren til TV 2 var søndag tilbake på skjermen for første gang på lang tid, og snakket om det tøffe året han har hatt.

Sist oppdatert 19. juli 2021 kl 09.26
VAR TILBAKE PÅ SKJERMEN: Johan Kaggestad var gjest hos TV 2 foran Tour de France 2021s siste etappe. Foto: Ingeborg Scheve
VAR TILBAKE PÅ SKJERMEN: Johan Kaggestad var gjest hos TV 2 foran Tour de France 2021s siste etappe. Foto: Ingeborg Scheve

I søndagens TV 2-sending var det Johan Kaggestad som var studiogjest på Aker brygge. Sendingen startet med en kavalkade fra Kaggestads tid i TV 2, før man kuttet tilbake til studio.

Der satt en tårevåt Kaggestad.

– Det er veldig rart å sitte her og ikke være med i Tour de France, sa en rørt 77-åring.

Det var i slutten av april tidligere i år at det ble klart at helsen til den legendariske TV 2-kommentatoren ikke holdt, og at han måtte gi seg i rollen sin hos kanalen.

Likevel skulle han være en del av studiosendingene fra Aker brygge, men det ble etter hvert klart at heller ikke det var mulig.

– Det har vært et ganske tøft år, og det eneste fornuftige var et jeg ble hjemme, men Tour de France har betydd så mye for meg i 20 år at det er rart plutselig si «morna» til Tour de France, sier han på søndagens sending.

Kaggestad, som har kommentert Tour de France for TV 2 hvert år siden 2003, ble i fjor høst livstruende syk da «nyrene klappet sammen», og han har hatt lengre opphold på sykehus.

– Legene har gjort en kjempejobb med å prøve å ordne opp i all dritten der, så jeg føler jeg er i fremgang. Nå er jeg hjemme og i rehabilitering, og jeg trener faktisk hver dag og begynner å komme til hektene igjen, fortalte han.

Videre fortalte han at han for to og en halv uke siden ble skrevet ut av sykehuset etter et 25 dager langt opphold der.

– Da blir du slapp, så jeg på mange måter måttet lære å gå igjen for andre gang i mitt liv. Det har vært et tøft år med store forandringer. Kona mi ble også syk, så de to tingene har gjort det vanskelig, men jeg ser forbedring, sa Kaggestad – og takket de ansatte på Ringerike sykehus.

Med på video fra Paris var også Kaggestads makker siden 2004, Christian Paasche, og erstatteren, hans egen sønn, Mads Kaggestad.

Der slet Paasche med å holde tårene tilbake.

– Det er veldig godt å se deg, Johan, sa han gråtkvalt.

Publisert 19. juli 2021 kl 09.26
Sist oppdatert 19. juli 2021 kl 09.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen