Johan Kaggestad slutter som Tour de France kommentator i TV 2

Gir seg som Tour de France-kommentator

Etter å ha dekket Tour de France som kommentator for TV 2 i nesten 20 år, er det over for Johan Kaggestad. Nå tar sønnen, Mads, over roret.

Sist oppdatert: 28. april 2021 kl 10.26
GIR SEG: Johan Kaggestad slutter som kommentator i TV 2. Foto: Ingeborg Scheve
GIR SEG: Johan Kaggestad slutter som kommentator i TV 2. Foto: Ingeborg Scheve
Lesetid: 3 minutter

Siden 2003 har Johan Kaggestad loset det norske folk gjennom tusenvis av timer Tour de France på TV 2.

Fraser som «vær klar over det», «rød sone» og «laktatverdier» er blitt synonymt med Tour de France–dekningen på kanalen. Men til sommeren er det over.

Etter 18 år som kommentator i TV 2 gir han seg, og overlater stafettpinnen til sønnen og tidligere sykkelproff Mads.

Men fortvil ikke, Johan blir nemlig ikke helt borte fra TV 2s skjermer, han skal fortsette å være en del av kanalens studiosendinger fra Oslo under Tour de France.

– Det er naturlig at jeg går over i en ny rolle, når jeg ikke er ved god nok helse. Jeg fortsetter med TV 2-sendingene og dette er en naturlig utvikling, sier Kaggestad senior til VG.

Det var Bygdeposten som først omtalte nyheten.

Var livstruende syk

Kaggestad har flere ganger vært inne på tanken om å gi seg, blant annet i 2017, før sykkel-VM i Bergen, men har holdt det gående.

Det siste året har Johan hatt et krevende år privat. I fjor høst ble han livstruende syk, fortalte han til TV 2.

– Noen dager etter at vi var ferdig med sendingen fra sykkel-VM fikk jeg enormt vondt i nyre-regionen. Det var enorme smerter. Jeg har ikke vært borti makan. Da ble jeg sendt til Ringerike sykehus. Nyrene hadde rett og slett klappet sammen. Det var ganske alvorlig. Jeg var midt mellom levende og død.

Tar opp arven

Johan har kommentert Tour de France sammen med Christian Paasche siden 2004, og Kaggestad senior mener sønnen er en god arvtager.

– Han er kompetent til å gjøre den jobben bra. Det tror jeg, sier han.

Mads har allerede vært en del av TV 2s sykkelsasting i flere år, og har kommentert en rekke ritt for kanalen de siste årene.

johan kaggestad
DUO: Johan Kaggestad og Christian Paasche har vært TV 2s kommentatorduo siden 2004.

Han gleder seg til å ta fatt på oppgaven, men vet at han har store sko å fylle.

– Jeg ønsker å ta vare på noe av den arven som fatter’n har bidratt med. Han har vært på pionérarbeid i sportskommenteringen og brakt inn dimensjoner mange er blitt glad i. Det skal man ha respekt for, og det er vi alle med på at vi skal videreføre, forteller han – og sier senere i intervjuet med VG:

– Jeg har lært mye av grundigheten hans, men jeg kan ikke blåkopiere hans evne til å formidle. Det er en helt unik evne han har, jeg må finne min egen måte. Jeg synes det er gøy og tror fatter’n synes det er gøy at det går videre i familien, sier han.

– En legende

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, er full av lovord om Kaggestad seniors bidrag.

– Han er en legende i ordets rette forstand og for veldig mange synonymt med Tour de France. Jeg tror ikke går an å overvurdere betydningen han har hatt. Den blandingen av lidenskap og kunnskap har vært en unik kombinasjon som har løftet Tour de France opp til en seersuksess i sommer etter sommer. Veldig få har den egenskapen til å kombinere dyp fagkunnskap med evnen til begeistring.

Publisert 28. april 2021 kl 10.26
Sist oppdatert 28. april 2021 kl 10.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen