Patrick Konrad (Bora-hansgrohe) har få seiere på CV-en, selv om han sykler Tour de France i den østerrikske mestertrøyen.

Konrad har faktisk ingen proffseiere utenfor nasjonens grenser - noe han definitivt gjorde noe med på dagens etappe.

Annonse

Det ble som ventet en dag for de bruddhissige på den 16. etappen av Tour de France 2021. Med flere mil fra den siste stigningen og inn til mål, var det ingen av sammenlagtfavorittene som så muligheten til å hente noe tid på hverandre. Dermed tok favoritter og spurtere ferie, mens en større gruppe fikk lov til å gjøre opp om seieren.

Det var lenge en stor kamp for å komme i bruddet, og flere mislykkede forsøk. Sterkest av dem alle i bruddet var Patrick Konrad - en solid revansj etter etter at han ble henvist til den sure andreplassen for tre dager siden, dagen da Bauke Mollema utnyttet nølingen i den store gruppa.

Denne gangen var det Konrads tur til å angripe langt fra mål, og med 35 kilometer igjen til mål i Saint Gaudens bestemte han seg for at nok fikk være nok. I stigningen opp til Col de Portet d'Aspet opparbeidet han seg raskt en luke til resten av bruddet, og det var liten vilje til å følge ham.

Sonny Colbrelli og David Gaudu var de eneste som var villige til å ta opp jakten, men de to ble mot mål igjen hentet inn av bruddet.

Da hadde Konrad kunnet juble i nesten et minutt. Seieren gjør at Bora-hansgrohe må kunne sies å ha hatt en vellykket Tour de France, selv om Peter Sagan brøt rittet sist torsdag. Laget har allerede en etappeseier på samvittigheten, Nils Politts bruddseier på den 12 etappen.

Onsdag fortsetter Touren med rittets 17. etappe, hvor det forventes mer action fra sammenlagtfavorittene. Tre tøffe klatringer venter, med avslutning på toppen av Col du Portet.