Det meste ble som forventet på den sjette etappen av Tour de France, en flat affære med start i Tours og målgang i Châteroux.

En offensiv gjeng forsøkte å gå i et større brudd, men til slutt var det bare Greg van Avermaet (AG2R-Citroen) og Roger Kluge (Lotto-Soudal) som fikk lov til å gå.

Annonse

Det var kort line fra bruddet og ned til hovedfeltet, Deceuninck-Quickstep og Groupama-FDJ var lagene som ikke ville at den kjøresterke duoen skule kunne klare å snike seg for langt unna. Deceuninck-Quickstep hadde all grunn til å kjøre, for Mark Cavendish må ha meldt om superbein underveis.

For hvem andre enn Mark Cavendish skulle vinne og ta nok en seier i Tour de France, sin 32. i karrieren?

Nærmest var Jasper Philipsen (Alpecin-Fenix), men i spurten ble det trangt på oppløpet, og han greide på en måte å hindre seg selv i å komme opp på siden av Cavendish.

– Du er i ditt livs form! sa Tim Deqlerc da han omsider fikk gratulert vinneren.

– Wow, svarte Cavendish, før han snakket mildest talt usammenhengende om dagens etappe og andre lag, før han beklaget bablingen og gjorde seg klar for det neste, åpenbare spørsmålet.

Stort sett nekter Cavendish å svare om noen spør om han faktisk har et mål om å slå seiersrekorden til Eddy Merckx på 34 etappeseiere.

– Ikke, si, navnet hans! svarte Cavendish.

– Jeg snakker ikke om han (Merckx). Jeg har akkurat vunnet en etappe i Tour de France, og det er det som teller. Er jeg god nok til å vinne 50 etapper vinner jeg 50 etapper, er jeg ikke god nok til å vinne flere vinner jeg ikke flere. Men jeg har vunnet en etapp

Historisk

Det er 13 år siden Mark Cavendish vant sin aller første etappe i Tour de France. Den aller første etappen han vant ble vunnet nettopp i Châteroux.

Cavendish vant også en etappe i byen i 2011.

Mathieu van der Poel har fortsatt den gule trøyen, som han står i fare for å miste på den kuperte etappen som venter i morgen.