JUMBO-VISMA SENDER PRIMOZ ROGLIC til Giro d'Italia i 2023, mens Jonas Vingegaard skal tilbake til Tour de France for å forsøke å forsvare årets sammenlagtseier. Det gjorde Jumbo-Visma kjent på deres lagpresentasjon i Amsterdam, torsdag.

Laget hadde et forrykende Tour de France i 2022, som endte med seier sammenlagt til Vingegaard, mens laget tok med seg seks etappeseire underveis.

Roglic hadde på sin side et år preget av uhell, hvor han veltet ut av både Tour de France og Vuelta a España, og på høsten måtte han gjennom en skulderoperasjon.

I årets Tour gikk de to rytterne inn med delt kapteinsansvar, men etter at Roglic veltet på den femte etappen, falt ansvaret over på Vingegaard alene. Nå har laget kommet frem til at de sender duoen til hver sin Grand Tour (treukersritt) i 2023.

Roglic ble nummer tre i Giro d'Italia i 2019, og sier det er et ritt han elsker.

– Jeg er fremdeles i bedring etter operasjonen min, men i mai håper jeg å være i god form. Jeg vil i hvert fall gjøre alt jeg kan for å klare det, sier Roglic.

I 2024 STARTER TOUR DE FRANCE I ITALIA. Det offentliggjorde arrangør ASO onsdag. Det blir aller første gang rittet starter i Italia.

Det vil også si at det vil være tre utgaver av Touren på rad med start utenfor Frankrikes grenser. I 2022 startet rittet i København i Danmark, mens i 2023 er starten lagt til Bilbao i Baskerland.

I 2024-utgaven i Italia er det lagt opp til en knallhard start på de tre ukene. Den første etappen inneholder hele 3 700 høydemeter med klatring på de 205 kilometerne mellom Firenze og Rimini.

Det blir en seig åpning på Touren med alle de tre etappene over 200 kilometer. Den andre etappen går fra Cesenatico til Bologna og er 200 kilometer lang, mens den tredje etappen blir 225 kilometer mellom Piacenza og Torino.

BIKEEXCHANGE-JAYCO ENDRER NAVN: Det australske laget, som gjennom flere år var kjent som blant annet GreenEdge, har fått en ny navnesponsor og får nytt navn i 2023-sesongen.

Nå kommer laget som både Amund Grøndahl Jansen og Ingvild Gåskjenn sykler for i 2023 til å hete Jayco-AlUla.

AlUla er et saudiarabisk ferie- og kultursted, som allerede var inne som delsponsor i laget. Jayco er en australsk produsent av blant annet bobiler.

LOTTO-DSTNY DROPPER GIRO D'ITALIA. Det belgiske laget (i år kjent som Lotto-Soudal) er blitt degradert til ProTeam, men grunnet sin rankingplass er de likevel automatisk invitert til alle WorldTour-ritt i 2023.

De står imidlertid fritt til å velge om de vil stille opp eller ikke, og har valgt å droppe Giro d'Italia, for å kjøre mindre ritt, hvor mulighetene er større for å kjøre inn flere rankingpoeng. Bakgrunnen er at laget vil sanke nok poeng i den kommende lisensperioden (2023 til 2025), slik at de kan rykke opp igjen til WorldTouren.

Uno-X rykker dermed frem i køen med tanke på å kunne bli invitert til Giro d'Italia, men det norske laget har valgt å satse alt mot en plass i Tour de France, da Giroen fremstår usannsynlig. Det er flere italienske ProTeams, samt lag med sterke koblinger til Italia, som arrangøren historisk har prioritert.

MARK CAVENDISH GÅR ETTER ALL sannsynlig til Astana. Ryktene tiltok i styrke gjennom forrige uke, og i starten av denne uken er 37-åringen rapportert å være sett i Altea (Spania) hvor Astana har treningssamling, og briten er sett syklende rundt på en Wilier-sykkel, merket som sponser Astana med sykler.