Korona i Tour de Suisse: Kaoset fortsetter

Koronakaoset fortsetter: Stake Laengens romkamerat smittet

Etter at det ble påvist smitte i av lagene i Tour de Suisse torsdag, fortsetter kaoset fredag, nå også i Tour of Slovenia. Der er Vegard Stake Laengens romkompis blant de som er smittet. Dermed står nordmannen av rittet.

Sist oppdatert: 17. juni 2022 kl 10.35
TREKKER SEG: Vegard Stake Laengen fortsetter ikke Tour de Suisse etter at romkameraten har testet positivt for koronaviruset. Foto: Cor Vos
TREKKER SEG: Vegard Stake Laengen fortsetter ikke Tour de Suisse etter at romkameraten har testet positivt for koronaviruset. Foto: Cor Vos
Lesetid: 3 minutter

Kun to uker før Tour de France sørger koronaviruset for fullt kaos i proffeltet, med en rekke positive tester det siste døgnet.

Torsdag ble det bekreftet smitte i storlagene Ineos Grenadiers og Jumbo-Visma i Tour de Suisse. Ineos-kaptein Adam Yates er blant de smittede, mens Jumbo-Visma trakk hele laget etter fire positive tester.

Fredag fortsetter kaoset med smitte både i Tour de Suisse og Tour of Slovenia. Vegard Stake Laengen har syklet sistnevnte ritt, men står nå av rittet etter at romkameraten har testet positivt.

Nordmannen sykler for UAE Team Emirates, og hans romkamerat Mikkel Norsgaard Bjerg har testet positivt.

Laget skriver på Twitter at de trekker 33-åringen fra rittet som et preventivt tiltak.

– Dette var kjedelige greier, men jeg er frisk og rask. Jeg hadde negativ test både i går og i dag. Nå må jeg lage en ny treningsplan frem til Touren. Satser på at testene forblir negative fremover, sier Stake Laengen til TV 2.

Stake Laengen er høyaktuell for Tour de France, hvor han trolig får en viktig rolle rundt regjerende vinner Tadej Pogacar. Pogacar sykler i øyeblikket Tour of Slovenia som siste oppladning til Touren.

Også i Tour de Suisse har UAE fått et koronatilfelle. Der har sveitseren Marc Hirschi testet positivt. Ifølge lagets medisinske ansvarlig, Adrian Rotunno, har alle rytterne milde symptomer, går det frem av pressemeldingen.

UAE har etter hvert trukket hele laget sitt fra rittet.

Sammenlagtlederen smittet

Aleksandr Vlasov (Bora-hansgrohe) vant rittets femte etappe torsdag, men en positiv koronatest fredag gjør at også russeren trekker seg fra rittet.

Mens Jumbo-Visma trakk laget sitt fra Tour de Suisse torsdag, gjør Bahrain Victorious det samme fredag.

De melder at de har «flere smittetilfeller» i sitt lag.

Senere fredag formiddag har også Alpecin-Fenix annonsert at de trekker hele laget.

EF Education-EasyPost har fire ryttere som har testet positivt for viruset og er ute av rittet. De to rytterne som ikke har testet positivt fortsetter rittet, skriver lagets sjef, Jonathan Vaughters på Twitter.

I Ineos Grenadiers har også Tom Pidcock testet positivt og står av rittet, skriver de på Twitter.

Totalt har hele 29 ryttere stått av rittet i løpet av fredag formiddag.

– Vi tror vi er i den riktige situasjonen til å fortsette, men vi får ta en ny oppsummering lørdag morgen, sier rittdirektør Oliver Senn.

Kristoff fortsetter

Det er fire nordmenn i aksjon i Tour de Suisse. Det er Alexander Kristoff, Andreas Leknessund, Markus Hoelgaard og Kristian Aasvold.

Til TV 2 forteller Kristoff at en av lagkameratene har hatt koronatendenser, men har testet negativt. Rytteren er likevel blitt sendt hjem som et preventivt tiltak.

– Vi har to syke i laget, men ikke med korona som jeg vet om ... Vi tar tester nå. Min var negativ så det blir start på meg, skriver Kristoff til Landevei.

Kristoff sier til TV 2 at han frykter Tour de France kan ryke, men 34-åringen ser i øyeblikket ikke for seg å trekke seg fra rittet.

– For min del kunne jeg gjerne reist hjem, det er ikke mer å hente ettersom de siste etappene er harde. Men det er god trening til vi skal gjennom lignende etapper i Tour de France, så det er greit med en smakebit på hva som venter. Jeg ønsker derfor helst å fullføre, selv om jeg følte meg sykt sliten i går.

Tour de France starter 1. juli i København.

Publisert 17. juni 2022 kl 10.35
Sist oppdatert 17. juni 2022 kl 10.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen