Tour de France 2022: Korona i Ineos og Jumbo-Visma

Koronakaos: Ineos-kaptein har testet positivt, Jumbo-Visma trekker hele laget

Det er bare to uker til Tour de France starter, men nå går alarmen i storlagene Ineos Grenadiers og Jumbo-Visma etter koronautbrudd i lagene.

Sist oppdatert: 16. juni 2022 kl 14.53
SMITTET: Adam Yates (Ineos Grenadiers) er blant flere ryttere som har testet positivt i Tour de Suisse. Her er briten avbildet under Paris-Nice tidligere i år. Foto: Cor Vos
SMITTET: Adam Yates (Ineos Grenadiers) er blant flere ryttere som har testet positivt i Tour de Suisse. Her er briten avbildet under Paris-Nice tidligere i år. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Om bare to uker går starten på Tour de France i København, men i oppkjøringsrittet Tour de Suisse gløder varsellampene hos lagene, deriblant hos Ineos Grenadiers og Jumbo-Visma.

I Ineos har en av deres Tour de France-kapteiner, Adam Yates, testet positivt for koronaviruset, mens Jumbo-Visma har valgt å trekke hele laget sitt fra rittet etter at det også har dukket opp smitte der.

– Til tross for alle forholdsreglene, har korona sneket seg inn i laget igjen, skriver laget i en pressemelding.

Det er ikke gjort kjent hvem i laget som har testet positivt i laget.

Jumbo-Visma sin Tour de France-kaptein, Primoz Roglic, vant nylig Critérium du Dauphiné og sykler ikke i Tour de Suisse, men flere Tour-aktuelle ryttere har vært i aksjon.

Deriblant Sepp Kuss, som vant en etappe i fjorårets Tour de France.

– Håper bare det ikke sprer seg i laget

I Ineos Grenadiers har britiske Adam Yates vært tiltenkt en delt kapteinsrolle sammen med colombianske Daniel Felipe Martínez.

Yates ble nummer fire sammenlagt i 2016-utgaven av Tour de France, og vant også ungdomstrøyen.

– Er det vår Yates? Å helsike. Det er ikke bra. Det er ikke positivt for oss. Han var tiltenkt en delt lederrolle med Daniel Martínez. Nå er det kort igjen til touren, men idrettsfolk kan bli friske fort. Nå er det bare å håpe at det ikke sprer seg i laget, sier den norske Ineos-sportsdirektøren Gabriel Rasch til TV 2.

Norske ryttere i aksjon

Med korona i feltet kort tid før Tour-starten er det stor bekymring for et større utbrudd i feltet.

Mange av lagene har tidligere i sesongen hatt trøbbel med store sykdomsutbrudd, og i mai under Tour of Norway var det flere ryttere som pådro seg korona.

Deriblant Carl Fredrik Hagen (Israel - Premier-Tech) og Anders Halland Johannessen (Uno-X).

Både Alexander Kristoff (Intermarché - Wanty-Gobert) og Andreas Leknessund (Team DSM) er Tour de France-aktuelle og sykler det sveitsiske etapperittet.

I Leknessunds lag er det også tre koronatilfeller foran dagens etappe: Søren Kragh Andersen, Cees Bol og Casper Pedersen er alle bekreftet positive.

Leknessund vant den andre etappen tidligere i uken. I tillegg sykler også Markus Hoelgaard (Trek-Segafredo) og Kristian Aasvold (Human Powered Health) rittet.

Tour de France starter i København 1. juli, og avsluttes i Paris 24. juli.

Publisert 16. juni 2022 kl 13.53
Sist oppdatert 16. juni 2022 kl 14.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen