Ineos Grenadiers kom til årets forsinkede Tour de France for å vinne, men det ble ganske tidlig klart at ikke alt var som det skulle med kapteinen Egan Bernal.

I tillegg ble både Chris Froome og Geraint Thomas utelatt fra laget, og da Bernal brøt kom de kritiske røstene.

Annonse

Med Bernal ute endret laget midlertidig fokus - nå skulle alt handle om å vinne etapper. En kan kanskje ikke si at det de har hatt en svak Tour de France, men det har vært lavere enn forventningene.

Med Michal Kwiatkowskis etappeseier, har på sett og vis greid å lykkes med neste delmål.

Michal Kwiatkowski og Richard Carapaz var en del av et større brudd på den 18. etappen, et brudd som raskt slo sprekker. Med cirka fire mil igjen satt de to Ineos-rytterne alene i front, kun en utkjørt Pello Bilbao fra Bahrain-Merida orket å sitte på hjul.

Men da også han ble kjørt av, var det ingen tvil om at bruddet ville gå inn. Sammenlagtfavorittene konsentrerte seg om hverandre, og det som var igjen av bruddet var fullstendig sluttkjørt.

Over linjen var det Kwiatkowski som fikk lov å krysse linjen først, som takk for hundrevis av ritt i hjelperytter-rolle. Men også Carapaz hadde grunn til å glise, han kjørte seg nemlig inn i klatretrøya. 

Det var ingen endringer i sammendraget i dag. Selv om det var flere brutale klatringer i løpet av dagen, var målgang på bånn av en bakke. Sammenlagtfavorittene konsentrerte seg om å holde seg unna trøbbel, og sparte seg heller til lørdagens bakketempo.