Det ble som ventet et større brudd som fikk gå av gårde på dagens etappe, et brudd med en kanskje noe uventet konstellasjon.

I bruddet satt blant annet tre ryttere fra Ineos Grendadiers, ryttere som normalt sett ville kjørt for Egan Bernal. Og fremst av de tre satt etterhvert Ricard Carapaz sammen med Lennart Kämna fra Bora Hansgrohe.

Annonse

Og mens Kämna kjørte inn til en overlegen etappeseier med Carapaz over halvannet minutt bak - fikk vi etterhvert se tv-bildene fra sammendraget.

Blant de tre beste, Primoz Roglic, Tadej Pogacar og Rigoberto Uran, var det business as usual i teten av Tour de France. Men lenger og lenger bak, etterhvert nesten helt nede ved gruppettoen, fant vi en Egan Bernal det var vanskelig å tyde.

tour-de-france-2
SUVEREN: Lennart Kämna vant dagens etappe etter en lang dag i brudd. Foto: Cor Vos.

– Det er ikke tvil om at jeg har det for vondt nå, svarte Bernal etter etappen.

Smertene han snakker om er selvsagt ikke tunge ben, men den vonde ryggen som satte en stopper for ham i Critérium du Dauphiné.

– Jeg har ingen unnskyldninger for å droppe ned til den bakerste gruppa, men det er helt klart at jeg har mye smerter. Jeg har vondt i ryggen og jeg spurte om smertestillende, for jeg hadde det virkelig vondt, la han til.

Lenge kunne en tenke seg at han hadde en plan om å gå for etappeseier på morgendagens kongeetappe, han måtte bare miste desto mer tid for å kunne komme seg med i bruddet.

Med mindre han spiller for galleriet, avkreftet han den teorien bastant.