Wout van Aert tok en overbevisende etappeseier på den femte etappen mellom Gap og Privas, i det som må kunne sies å være en av de kjedeligere etappene i historien.

Da starten gikk var det ingen som ville gå i brudd på den flate etappen, og etterhvert som kilometerne tikket satt alle rytterne og tittet på hverandre.

Annonse

I målintervjuet bekreftet etappevinner Wout van Aert hvor rolig det hadde gått. På spørsmål om han ikke var sliten etter gårsdagens brutale tour-etappe, svarte han med et smil:

– Jeg brukte starten av etappen til å restituere.

Vi måtte vente helt til den siste timen før det ble litt fart å spore, og først den siste mila ble det virkelig kjøring. Målgang var på toppen av en slak bakke, perfekt for van Aert.

– Det var en hard avslutning,og jeg visste dette passet meg. Jeg er så glad for at jeg fikk frie tøyler fra laget, jeg hadde en sjanse og jeg greide å vinne. Nå skal jeg jobbe enda hardere for laget, sa han videre. 

Jumbo-Visma tegnet seg for sin andre etappeseier på to dager, etter Roglic' overbevisende seier i går. Like bra gikk det ikke for de norske.

Edvald Boasson Hagen kjørte et middels vellykket opptrekk for Giacomo Nizzolo - men sistnevnte havnet utenfor topp 10. Alexander Kristoff havnet også langt bak i spurten, også utenfor topp 10.

wout-van-aert-tour-de-france-1
SKILPADDERACE: Feltet tok det ekstremt rolig på dagens etappe. Foto: Cor Vos.

Etter målgang gikk Edvald så langt som å beklage at det ikke hadde vært mer underholdning for publikum, for rytterne satte virkelig ikke fyr på feltet.

Ryktene har svirret på Twitter om at enkelte ryttere har samlet seg om en boikott, mot det som skal være for harde etapper.

Edvald var ukjent med den påstanden.

– Jeg kjenner hvertfall ikke til at det har vært noe sånt, da er det i tilfelle twitter-trollet som har snakka, sa Edvald til TV2 etter målgang, med klar henvisning til den endeløse ryktespredningen som ofte oppstår på det sosiale mediet.

Heller ikke Amund Grøndahl Jansen kjente til boikotten.

– Vi tenkte det var rart at ingen ville sitte i tv-ruta, men det burde jo være noen ryttere fra de lavere plasserte lagene som går.

I morgen blir det andre takter, da det nok en gang er en beinhard bakkeavslutning.