HITEC 2016

Utstyr: Scott

Hovedsponsor: Hitec Products, Stavanger-basert bedrift som leverer elektro-hydrauliske kontrollsystemer og kjemiske injeksjonssystemer til olje- og gassindustrien.  

Ryttere 2016: Charlotte Becker, Simona Frapporti, Janicke Gunvaldsen, Vita Heine, Lauren Kitchen, Ingrid Lorvik, Thea Thorsen, Miriam Bjørnsrud, Tatiana Guderzo, Tone Hatteland, Cecilie Gotaas Johnsen, Julie Leth, Emilie Moberg og Kirsten Wild

Nye ryttere 2016: Simona Frapponi (Italia)

Ut av laget etter 2015: Shana Van Glabeke (Belgia)

Manager: Karl Lima, assisterende manager: Terje Hatteland
Sportsdirektører: Steven Sergeant og Bart Lismont
Team assistent: Per Rune Lunderby
Støtteapparat: mekaniker Filip Casseau, soigneurene Geerike Schreurs, Yannick Vekemans og Goretti Font, teamlege Lise Nøstvold
Hjemmeside

I løpet av vinteren har Landevei presentert de høyest-rankede kvinnelagene på det øverste UCI-nivået. Det norske profflaget Hitec er fjerde lag i serien.

Annonse

Ronde van Drehnte står på programmet for helga, og der kan det by seg muligheter for Norges landeveisdronning og spurtspesialist Emilie Moberg.

Les også: MOBERG LEVERER

– Topp ti med Lauren Kitchen er jo et mål for laget, og så får vi se hvor god form Emilie er i, dersom det skulle bli en større gruppe til mål med spurt, sier Janicke Gunvaldsen, som er en av rytterne på laget og legger til at rittet i Nederland er spekket med utfordringer.

– Jeg har ikke sjekket om det skal bli mye vind i helga, men rittet går på typiske nederlandske veier, potensiell sidevind, brostein og så skal vi over Vamberg tre ganger, sier hun.

Laget til Ronde van Drehnte består av Thea Thorsen, Simona Frapporti, Lauren Kitchen og Julie Leth, i tillegg til Gunvaldsen og Moberg.

OPTIMISTISKE
Løpet i Nederland på lørdag er andre runde i kvinnenes verdenscup denne sesongen, og med niendeplass i åpningsrittet Strade Bianche sist helg, er jentene på det norske profflaget optimistiske for resten av sesongen. Laget gikk inn i sesongen 2016 som nummer sju på UCIs verdensranking, og der ligger de fortsatt.

– Målet for laget var topp ti på åpningsrittet i årets World Tour, og vi er godt fornøyde med niendeplass her. Lauren (Kitchen) kjørte inn med en sterk gruppe og kjempet til streken for dette resultatet, sier Gunvaldsen.

Tidligere i vinter ble Kitchen nummer tre sammenlagt i Tour Down Under, og tok bronse på gateløpet i det australske mesterskapet i januar.

Les også de andre artiklene i serien: 


Saken fortsetter under

Emilie Moberg - LTON 2015 - Foto LTON 1400x924
Emilie Moberg kan fort bli et nøkkelkort for Hitec i helgas verdenscuprunde Ronde van Drehnte i Nederland. Foto: Ladies Tour of Norway

Emilie Moberg kan fort bli et nøkkelkort for Hitec i helgas verdenscuprunde Ronde van Drehnte i Nederland. Foto: Ladies Tour of Norway

Etter starten i Australia i januar fulgte Ladies Tour of Qatar i begynnelsen av februar. Der tok Kirsten Wild etappeseier på første mulighet, og under bane-VM i England forrige helg ble det også sølv til Wild.

– Kirsten Wild syklet ikke Quatar i fjor da hun prioriterte bane VM, men hun har tidligere vunnet mer enn noen andre i Qatar, og det blir også et viktig VM i oktober for henne, ettersom løpet går i Qatar og passer henne så bra, sier Gunvaldsen. 

Foruten Wild besto resten av laget i Quatar av Emilie Moberg, Cecilie Gotaas Johnsen, Julie Leth, Lauren Kitchen og Charlotte Becker. 

Saken fortsetter under

Lauren Kitchen Omloop van Nieuwsblad 2016 Cor Vos 1400x924
Lauren Kitchen har imponert i flere sammenhenger denne sesongen. Her fra Omloop van Nieuwsblad siste helga i februar. Foto: Cor Vos

Lauren Kitchen har imponert i flere sammenhenger denne sesongen. Her fra Omloop van Nieuwsblad siste helga i februar. Foto: Cor Vos

OL PÅVIRKER PRIORITERINGENE 
Selv om alle World Tour-rittene, klassikerne og VM prioriteres, vil OL i Rio gjøre at teamene og rytterne velger litt ulike strategier for de vanlige høydepunktene.

– Jeg er ikke sikker på hva som blir viktigst, sier Gunvaldsen, som trekker fram at OL i Rio i august gjør at for eksempel prioriteringer i Giroen kan slå begge veier.

– OL i år er i august, så da er det noen som ser på Giroen som en bra oppkjøring. Samtidig kommer Giroen tett på OL, så noen kan tenke på det som for hardt så tett opptil OL, alt etter hvem man er tror jeg, sier Gunvaldsen, og legger til at Norge vil få en eller maks to plasser til OL.

– Jeg vil tro at det er Miriam (Bjørnsrud), Emilie (Moberg), Cecilie (Gotaas Johnsen) og Ingrid (Lorvik) som kan være aktuelle for en OL plass for Norge, sier hun.

Les også: LORVIK KJØRER FOR MOBERG

Gunvaldsen understreker imidlertid at selv om OL er viktig, er det ikke alt.

– Utover OL blir det jo viktig å sikre at vi i år igjen får fem plasser i VM, og videre at vi får styrket så mange av de norske som mulig slik at forbundet ser verdien av å sende fullt lag, sier hun. 

Emilie Moberg - Cecilie Gotaas Johnsen og Miriam Bjørnsrud - Foto Sophie Thorell NCF 1400x924
Norges landslag til VM 2015 var et rent Hitec-lag: Emilie Moberg, Cecilie Gotaas Johnsen og Miriam Bjørnsrud. Foto: NCF

Norges landslag til VM 2015 var et rent Hitec-lag: Emilie Moberg, Cecilie Gotaas Johnsen og Miriam Bjørnsrud. Foto: NCF