Tirsdag denne uken kom den overraskende nyheten om at en av 2020-sesongen store åpenbaringer, Marc Hirschi, hadde fått kontrakten sin terminert med Team DSM (tidligere Team Sunweb).

Ryktene om at den sveitsiske 22-åringen skulle fortsette karrieren i UAE Team Emirates dukket raskt opp, og lørdag ble de bekreftet.

Annonse

Etappevinneren fra fjorårets Tour de France har signert en treårskontrakt med laget fra Emiratene, avslørte laget selv i en pressemelding. Dermed blir han lagkamerat med Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen.

– First vil jeg takke mitt forrige lag for alt de har gjort for meg over de tre neste årene. Jeg er nå glad for å kunne si at jeg skal sykle for UAE Team Emirates. Jeg er veldig spent, sier Hirschi selv i pressemeldingen.

– Vi deler den samme tilnærmingen og de samme målene. UAE-laget beveger seg i riktig retning og har vokst mye over de siste årene. Jeg ser frem til å dra nytte av den dynamikken, både for laget og utviklingen av min karriere.

UAE befinner seg for øyeblikket på treningsleir i Dubai, hvor de på fredag ble vaksinert mot korona.

I tillegg til etappeseieren i Tour de France tok 22-åringen bronse på VM-fellesstarten i Imola, før han fortsatte å sementere sitt gjennombrudd med seier i Flèche Wallonne og annenplass i Liège-Bastogne-Liège.

Hirschi hadde egentlig kontrakt med Team DSM ut denne sesongen, men denne uken ble den altså terminert, slik at sveitseren kan fortsette karrieren i UAE.