Den sveitsiske rytteren fikk sitt store gjennombrudd under fjorårssesongen. Hirschi imponerte først da han var nær ved å vinne ved to anledninger i Tour de France, før han endelig lyktes på den 12. etappen.

En uke etter Touren tok 22-åringen bronse på VM-fellesstarten i Imola, før han fortsatte å sementere sitt gjennombrudd med seier i Flèche Wallonne og annenplass i Liège-Bastogne-Liège.

Annonse

Sveitseren hadde kontrakt med Team DSM (tidligere Team Sunweb) ut årets sesong, men i en overraskende pressemelding tirsdag kveld, skriver laget at unggutten er ferdig i laget med umiddelbar virkning.

- Team DSM nådd en avtale med Marc Hirschi om å terminere den nåværende kontrakten før den opprinnelige sluttdatoen, 31. desember 2021. Det er enighet om å terminere kontrakten med umiddelbar virkning og ingen ytterligere kommentarer vil bli gitt, skriver laget i en pressemelding.

Hirschi går inn i en rekke av stjerneryttere som har forlatt laget i løpet av de siste årene. Listen inkluderer ryttere som Marcel Kittel, John Degenkolb, Tom Dumoulin, Warren Barguil, Michael Matthews og Wilco Kelderman.

Senere tirsdag kveld skrev det nederlandske sykkelnettstedet Wielerflits.nl, er det Alexander Kristoffs lag, UAE Team Emirates, som kommer til å sikre seg signaturen til stjerneskuddet, ifølge kilder tett på laget.

Laget fra de forente arabiske emirater har foran denne sesongen gjort to solide signeringer i Matteo Trentin og Rafal Majka, og kan nå ytterligere forsterke laget med Hirschis signatur. Hirschis markedsveri økte betraktelig etter den formidable fjorårssesongen, og UAE har økonomien til å friste sveitseren dit.

Laget har tidligere ikke vært redde for å flekse med økonomiske muskler for å sikre seg talenter. Lagets store stjerne, fjorårets Tour de France-vinner, Tadej Pogacar, signerte i starten på 2020 en femårskontrakt med laget, og er i UAEs tjeneste ut 2024-sesongen.

Kristoff og hans lagkamerater drar onsdag 6. januar på treningssamling i Dubai. Gå gjenstår det å se om Hirschi er blant rytterne som dukker opp der.