Sonny Colbrelli kollapset i Volta a Catalunya

Kollapset i målområdet: - Jeg husker ingenting

Det ble dramatisk scener etter målgang på den første etappen av Volta a Catalunya mandag, da Sonny Colbrelli kollapset. Italieneren er våken og i stabil tilstand.

Sist oppdatert 21. mars 2022 kl 23.45
sonny colbrelli volta a catalunya
FIKK HJERTESTANS: Sonny Colbrelli kollapset med i målområdet etter målgang i Volta a Catalunya. Foto: Cor Vos

Etter å ha spurtet inn til annenplass på den første etappen av Volta a Catalunya, kollapset den regjerende europamesteren Sonny Colbrelli i målområdet.

– Jeg husker ingenting i det hele tatt. Jeg krysset mål og så falt jeg om, uttaler han til Gazzetta dello Sport.

Den italienske storavisen skrev mandag kveld at 31-åringen hadde fått hjertestans, og siterte rittets communique, en daglig rapport fra rittjuryen, med oversikt over hendelser, medisinske tilfeller og skader, regelbrudd og bøter

Rapporten er imidlertid ikke publisert av rittet selv, og avisen har justert artikkelen sin.

Laget tilbakeviser

Bahrain-Victorious tilbakeviser tirsdag formiddag at det dreide seg om en hjertestans.

– Etter at han ble innlagt på sykehus var Colbrelli bevisst og følte seg ok. Han har siden vært i kontakt med familie og venner. Han skal gjennom flere tester i dag for å finne ut av årsaken til kollapsen. Hjertetestene viste ingen tegn til bekymring eller redusert funksjonsevne, skriver laget, Bahrain-Victorious i en oppdatering på Twitter.

Etter han falt om italieneren fikk umiddelbart medisinsk hjelp, og han var bevisst og tilstanden stabil da han ble fraktet bort i ambulanse.

I rittrapporten som Gazetta siterte, sto det at Colbrelli ble gjenopplivet med hjertestarter.

Til Cyclingnews forteller lagets sjef, Milan Erzen, at hjertestarteren bare ble brukt for å monitorere hjertet hans.

– Han var stabil og ved bevissthet da han ankom sykehuset. Sykehuset har ikke rapportert det som sto i rittrapporten. Vi kommer til å gjennomgå et fullt sett med tester, sier lagets lege, Daniele Zaccari, til Gazzetta.

– De første testene av hjerteenzymer har ikke fremhevet noe spesielt, men jeg ønsker å kontrollere alt personlig, sier han videre.

– Skremmende

Colbrelli forteller at han etter målgang mottok vann fra støtteapparatet, og så en doktor, før han kollapset.

– Jeg husker at jeg våknet opp på sykehuset. Nå monitorer de meg og sjekker meg.

– Det var skremmende umiddelbart, men nå tenker jeg allerede på når jeg kan konkurrere igjen.

Tobias Halland Johannessen ble nummer elleve på mandagens åpningsetappe, mens Jonas Iversby Hvideberg har ungdomstrøyen.

Foran den andre etappen tirsdag forteller Halland Johannessen til TV 2 at det ikke var noe hyggelig å høre om hendelsen med Colbrelli.

Han er imidlertid ikke bekymret for at noe lignende ikke kan skje ham eller lagkameratene i Uno-X.

– Legen vår har sagt at det ikke er noe større eller mindre sjanse for å få det i et sykkelritt enn ellers. Man kan ikke tenke på det. Vi vet at det er flinke leger og folk rundt her. Jeg er ikke noe mer nervøs for dette nå enn før, sier han. 

Drømmesesong

Colbrelli har i flere år vært en fremtredende klassikerrytter og spurter, og i 2021 tok han virkelig for seg.

31-åringen hadde sin klart beste sesong på sykkelen, og ble både italiensk og europeisk mester.

Den største triumfen kom helt på tampen av sesongen i det utsatte Paris-Roubaix. I et våt og dramatisk ritt var det Colbrelli som var den raskeste fra en gruppe på tre mann og vant. Etter målgang brast Bahrain-rytteren i gråt.

Også 2022-sesongen hadde startet bra for italieneren, som ble nummer to i klassikeren Omloop Het Nieuwsblad, kun slått av en overlegen Wout van Aert.

Colbrelli stilte imidlertid ikke i start i helgens monument, Milano-Sanremo, etter å ha brutt Paris-Nice med bronkittproblemer uken før.

Rettelse: I den opprinnelige artikkelen sto det i tittel og i saken at Colbrelli hadde fått hjertestans, med henvisning til den italienske avisen Gazzetta dello Sport, som skrev dette. Rapporten avisen baserte seg på er siden blitt fjernet, og utøverens lag tilbakeviser at det dreide seg om hjertestans. Dette ble rettet 22.03.2022 kl. 12.22.

Publisert 21. mars 2022 kl 23.41
Sist oppdatert 21. mars 2022 kl 23.45
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen